Nogomet

Zagreb - Osijek: "Pjesnici" pregazili Osječane

Goran Klarić • nedjelja, 26.08.2001.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Današnjom glatkom pobjedom nad "premorenim" Osijekom, Zagrebaši potvrdili da su opravdanao i ugodno iznenađenje početka prvenstva.

Momčad Zagreba je u prvih 40-tak minuta "izbušila" obranu Osijeka i tako došla do četvrte pobjede u prvih pet kola prvenstva. Na samom početku prvog dijela bilo je vidljivo da domaćin želi pobjedu. Bilo je samo pitanje trenutka kada će pasti gol. u 23. minuti nakon ubačaja lopte unutar šesnaest metara, Lovrek dodaje loptu Hasančiću, koji majstorski vara Galinovića i praktički ulazi s loptom u gol. Nakon pogotka Zagreb i dalje agresivno napada, što rezultira još jednim lijepim proigravanjem kroz obranu gostiju. Čačić jednu visoku loptu spušta za Olića, koji prolazi kroz danas šuplju obranu Osiječana i pored Galinovića zakucava loptu, za 2:0.

Slika 2 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

I nakon drugog pogotka Zagreb je i dalje držao početni nivo igre, koji je bio posve napadački. Samo par minuta kasnije Verhas prolazi po desnoj strani, centrira ponovo za Hasančića, koji glavom šalje loptu u lijevi kut vratiju Osječana i potpuno rasteže gostujućeg vratara, ali i propušta još jednu lijepu priliku za domaću momčad. Konačno u 37. minuti Olić po drugi puta na današnjoj utakmici, šalje loptu iza leđa Galinovića. I po drugi puta asistent je Lovrek, koji je lijepim loptama danas "hranio" svoje suigrače. U zadnjih deset minuta Osijek je bio pogođen, no smogao je snage za jednu izvrsnu priliku Vinogradca iz polukontre, koji se našao sam, na nekih 6-7 metara pred Vasiljem, opalio topovski, ali golman Zagreba je na mjestu i otklanja opasnost.

Na poluvremenu trener Osječana Bilić, u svlačionici ostavlja danas ne previše motiviranog Ergovića. Umjesto njega u igru ulazi Radić. Na samom početku drugog dijela djelovalo je kao da se Zagreb povukao.

Slika 3 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

U tom periodu gosti su "iskopali" par izglednih prilika. Prvu je imao kapetan Osječana Grnja u 10. minuti nastavka, kada je silovito opalio sa ruba šesnaesterca, ali lopta prolazi pored desne vratnice. Malo kasnije i Vinogradec, isprobava udarac, silovito udara s desne strane, ali lopta odlazi iznad vratnice. I konačno opet Grnja iz jedne polukontre po lijevoj strani silovito pogađa desnu vratnicu Vasilja. Nakon te vratnice Osiječana, Zagreb se ponovo budi. U 22. minuti nastavka, Franja je sam u izglednoj prilici ispred Galinovića, no previše petlja i izboruje samo udarac iz kuta za Zagreb. Trener Kranjčar ga tada vadi iz igre i uvodi Štroka. Nakon buđenja Zagreba u drugom dijelu još je Lovrek jedanput ozbiljno zaprijetio gostima sa ruba peterca, ali Galinović brani te odmah u sljedećem napadu Čačić sa nekih 20-tak metara šutira silovito, ali opet iznad vratnice. Najbolju priliku Osječana u cijeloj utakmici propušta Balatinac sedam minuta prije kraja, kada je na jedan ubačaj Grnje s desne strana, trebao samo gurnuti loptu u mrežu na tri-četri metara od gola, on promašuje cijelu loptu, i tako upropaštava izglednu polukontru Osječana.

Sudac Trivković produžio je drugi dio tri minute. Odmah nakon završetka regularnih 90. minuta, Osibov koji je zamjenio Ješea u 70. minuti, radi prekršaj nad Mijatovićem unutar šesnaesterca te sudac Trivković iz Splita dosuđuje jedaneasterac za Osječane. Sigurni realizator za danas konačnih 3:1 bio je kapetan Osječana i danas njihov najbolji igrač Ronald Grnja.


Trener Osječana Bilić se požalio na premorenost igrača i izjavio:" Iako je prva momčad odigrala ovaj susret, apsolutno su podbacili. Posebno u prvom dijelu kad je Zagreb totalno dominirao i jednostavno nas masakrirao. Ova momčad nije ona od prošle godine. Ostao sam bez dvaneast igrača ali svejedno mislim da možemo bolje. Početak prvenstva nam je donio teži raspored. Sljedeća utakmica nam je protiv Dinama, pa protiv Varteksa. Poslje toga dolazi malo lakši raspored i tada bi trebali pokazati da ima mjesta za nas pri vrhu tablice".

Najbolji igrač gostiju Ronald Grnja, ovako je prokomentirao današnji susret:" Od samog početka krenuli smo bojažljivo, oni su to iskoristili. Zagreb je dobra ekipa iako imaju dosta grešaka. Imaju dobre pojedince, i svaka bolja akcija je bila-gol. Sreća je da sljedi stanka, da malo posložimo redove!"

Trener Zagreba Zlatko Kranjčar:" Svi komplimenti mojim igračima za prvo poluvrijeme. Ušli smo vrlo agresivno što je i bilo vidljivo iz rezultata. Drugo poluvrijeme sam upozoravao da tako moramo nastaviti, ali su se dečki, valjda podsvjesno, malo opustili, znajući da im rezultat sigurno donosi pobjedu. Bez obzira na opuštenje održali smo rezultat protiv gostiju, koji su u drugom dijelu bili puno jači nego u prvom dijelu!"

Danas dvostruki strijelac za Zagreb i igrač utakmice Ivica Olić:" U zadnja tri kola sam se ispromašivao, danas se otvorilo i postigao sam dva pogotka. Osijek je na terenu izgledao umoran, a mi smo to dobro iskoristili agresivnošću. Bila je dobra atmosfera, dobar rezultat. Sada je odmor dva tjedna i onda nas očekuje još jedna teška utakmica s Varteksom".

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!