Nogomet

Pomorac - Dinamo: Modri "otplovili" s tri boda

Igor Dragozetić • nedjelja, 26.08.2001.

Dinamo je unatoč blijedom izdanju došao do pobjede u Kostreni. Ponajviše mogu zahvaliti domaćinima koji nisu znali iskoristiti svoje prilike. Golove za "modre" postigli su Landeka i Gondžić, dok je počasni pogodak za Pomorac djelo Grubišića.

Početak utakmice obilježili su neredi na tribinama. Naime, zbog velikog interesa navijača, pristalice Pomorca i Dinama gotovo i nisu bile odvojene. Rezultat svega je nekoliko privedenih i lakše ozlijeđenih navijača koji su pogođeni tvrdim predmetima. Ostaje nada kako organizator neće u slijedećim utakmicama ponoviti ovu grešku koja je mogla završiti i s težim posljedicama.

Prve prilike na utakmici imali su domaćini, a rezultat su početnog presinga i povezane igre. U sedmoj minuti udarac je oprobao Rožajac, no Butina nije imao razloga intervenirati. Desetak minuta kasnije nakon odličnog centaršuta s desne strane priliku ne koristi Grubišić. Gosti su prvi puta zaprijetili u 22. minuti iz slobodnog udarca kojega je izveo Kranjčar. Ipak lopta nije pronašla put do mreže. Dvije minute kasnije ponovno je u prilici Kranjčar, no njegov udarac s dvadesetak metara odlazi pored gola. Dinamo je terensku inicijativu okrunio u 26. minuti.

Slobodan udarac s desne strane izvela je sveprisutna modra devetnestica, na suprotnoj stativi na četiri metra od gola nesmetan je loptu čekao Landeka, te je glavom poslao u mrežu. Pet minuta kasnije Kostrenjani imaju priliku za izjednačenje. Batkoski je odlično proigrao Samardžića na desnoj strani koji s pet metara udaljenosti od gola loptu šalje pored suprotne vratnice. U 40. minuti Drpić puca s dvadeset i pet metara, ali lopta odlazi iznad gola. Pred sam kraj poluvremena "pomorci" još jednom umalo stižu do pogotka. Grubišić puca s dvadeset metara, no Butina fenomenalno brani.

Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu gosti su u prilici. Petrović pronalazi Kranjčara, kojemu u posljednji trenutak Knez uzima loptu. U slijedećem napadu Pomorac prijeti. Samardžić probija desnu stranu i upućuje udarac, Butina odbija loptu koja dolazi do Grubišića, no on pogađa samo vanjsku stranu mreže. U 54. minuti Dunkovićev udarac s dvadeset metara odlazi malo iznad vratnice. U 65. minuti Kurilić prolazi po lijevoj strani pronalazi Dunkovića na drugoj vratnici, ali on pogađa Dinamovog igrača. U 73. minuti Zagrepčani imaju priliku riješiti utakmicu, no Mikićev centaršut najprije primiruje obrana domaćina, a u nastaloj gužvi najbolje se snalazi Knez i ispucava loptu duboko u polje.

Nekoliko minuta kasnije Sedloski izvodi slobodan udarac sa sedamnaest metara, no loptu s gol crte izbija Bubnić. Deset minuta prije kraj Kranjčar kreće u kontranapad, no njegov prvi udarac brani Knez, a odbijenu loptu šalje glavom preko gola. U 83. minuti prilika za domaćine identična onoj kojom su gosti došli u vodstvo. Dželalija puca glavom s četiri metra no Butina još jednom dokazuje svoju visoku kvalitetu. Dvije minute prije kraja Gondžić rješava sve dvojbe iskoristivši odbijenu loptu koju je s desetak metara lakoćom poslao pored Kneza. Na samom isteku regularnog dijela Pomorac dolazi do pogotka. Još jednom je probijena desna strana, a u sredini šesnaesterca, prizemni centaršut, najbolje koristi Grubišić za konačnih 1:2.

Igrači Pomorca nisu iznevjerili publiku. Borili su se i agresivnom igrom na sredini terena pokušali omesti protivničke napade. Ipak ostat će im žal za propuštenim prilikama, kao i misao da su mogli puno više. Dinamo se nije osobito iskazao. Iskoristili su pogrešku obrane domaćina u prvom dijelu, a suvislije kombinacije su odigrali tek u posljednjih petnaestak minuta kada se Pomorac u potpunosti otvorio.


Predrag Stilinović (trener Pomorca): " Čestitam gostima na pobjedi. Primili smo prvi pogodak pomalo naivno i upravo je taj trenutak odredio daljnji tijek utakmice. Igra je bila disciplinirana s obje strane, a naš je problem bio što smo teško ponalazili put kroz protivničku obranu. U posljednjih smo petnaest minuta promijenili način igre i krenuli na sve ili ništa. Gosti su tada došli do prostora i zabili nam drugi gol. Šteta što nismo pri rezultatu 0:1 iskoristili svoje prilike i došli do izjednačenja. Pokušali smo iznenaditi kvalitetniji Dinamo, ali nismo uspjeli. Sada ostaje na nama da dokažemo svoju kvalitetu u sljedećim utakmicama."

Ilija Lončarević (trener Dinama): "S dvije stvari sam zadovoljan: time što smo pobijedili i to što sam dobio što sam tražio. Sve ostalo teško bih mogao komentirati. Možda sam doveo svoju momčad u nezgodan položaj s izvršenim izmjenama. Postajao je velik broj taktičkih pogrešaka kao i grešaka igrača, ali s time ne želim umanjiti dobru igru Pomorca. Pobjednika je odlučilo naše iskustvu u zadnjem redu i i neiskustvo domaćina koji nisu iskoristili svoje prilike. Mogli smo i prije kraja uvjerljivije riješiti pitanje pobjednika."

Marko Grubišić (igrač Pomorca): "Očekivao sam ovakvu utakmicu. Mislim da smo našom agresivnom igrom opravdali očekivanja i da nismo razočarali navijače. Dinamo je Dinamo i to je presudilo. Da smo iskoristili svoje prilike možda bi i rezultat bio povoljniji."

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 915:1+1419
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!