Ostali sportovi

Vlada RH nagradila Janicu i skijašku reprezentaciju

Davor Sajko • utorak, 19.03.2002.

Četiri medalje (tri zlatne i jedna srebrna) s XIX. Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityju Janice Kostelić pretvorene su i u novčanu protuvrijednost.

Vlada RH se tako pridružila čestitarima, a osvajačica četiri olimpijske medalje nagrađena je s 600.000 kuna. Nagrada je to prema odluci Vlade RH o novčanim nagradama za uspjeh u Salt Lake Cityu.

Osim Janice novčano je nagrađena i hrvatska skijaška reprezentacija s upola manjim iznosom (kn 300.000,00). "Ne moram posebno razlagati što su značili vaši uspjesi za sve u Hrvatskoj. Ali oni za svih nas mogu biti prava pouka da se upornost i rad na kraju uvijek isplate," napomenuo je predsjednik Vlade RH Ivica Račan nakon što je uručio nagradu.

Vlada RH je uoči Zimskih olimpijskih igara u Salt Lake Cityu s četiri milijuna kuna pomogla hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji u pripremama, što se ne kraju višestruko isplatilo. "Mi nismo megalomani, nego smo samo tražili optimalne uvjete za rad, koje smo dobili i rezultati su tu", naglasio je direktor hrvatske skijaške reprezntacije Vedran Pavlek, nakon što se zahvalio predsjedniku Vlade Račanu na nagradama i dosadašnjoj pomoći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!