Pod Netovom lupom

Svjetsko prvenstvo u Šibeniku: Uspio prvi čin

Karlo Dževerlija • petak, 01.08.2003.

Jeste li uopće znali da se u Šibeniku igra košarkaško Svjetsko prvenstvo za mlađe seniorke? Iako nam se nadohvat ruke, u Krešimirovu gradu, događa Svjetsko prvenstvo, svjetla medijskih reflektora zaobilaze ga. Jedini pravi razlog zašto je hrvatska javnost ostala nesenzibilizirana na nastup svjetske košarkaške svite - smo mi sami. Teško za progutati...

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

Jeste li znali da je novinarska i stručna delegacija (velikih) SAD najbrojnija? Vjerojatno niste ni znali da su u Šibeniku prisutni najviši FIBA dužnosnici. Najveći događaj nakon U18 EP košarkaša u Zadru 2000., a svakako najveći međunarodni košarkaški događaj ove godine održan u Hrvatskoj. Unatoč svemu navedenom, i unatoč suši koju dugo unazad "uživa" hrvatska košarka, odgovor na pitanje sa početka teksta prečesto je Ne. Propust za koji do danas, a pogotovo danas kad su naše uzdanice u četvrtfinalu, nisam našao opravdanja.

Sam spomen organizacije SP-a zvuči kao krupan zalogaj. Na licu mjesta, slika je i uvjerljivija - obujam poslova upravo je tolik. Ogroman. No, Antoniju, Krešimiru i ostatku dugog niza bezimenih "mrava" ne smeta kaos mini zadaća. I u najvećoj strci osoblje zaduženo za "podmazivanje mehanizma" sa zadovoljstvom će Vas uputiti na pravo mjestu, sa osmjehom dati informaciju i smjernicu više. Netom nakon završetka dana dostupan je bilten sa satnicama, rasporedom i svim ostalim podacima za dan poslije. Teško je biti nezadovoljan, podloga prvenstva funkcionira na razini.

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Mnogi su bili sumnjičavi ali ni šibenska publika nije zakazala. Večernje termine prate popunjene tribine, posebno je lijepo vidjeti potporu koju Šibenčani daruju našim reprezentativkama. Šteta što im visoko kvalitetno društvo u skupini A nije dalo više prilike za radosti... Društvo sa legendarnog Baldekina zaželjelo se košarke na najvišoj razini.

Mnogi su bili skeptični na početku, no ni rezultatski nije napravljen podbačaj. Jedini cilj mlade nam reprezentacije ostvaren je, iza nas su ostale Češka i Republika Koreja. Proboj među 8 zadovoljio je većinu apetita. Za korak više, za ocjenu "sjajno" potrebno je ubaciti koš više od Latvijki. Sjajne Jekabsone i Kublina, 5-0 score u razigravanju, pobjede nad Rusijom, Australijom... izgleda teško. Ne i nemoguće. Vjerovat ćemo...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!