Rukomet

Slovenija - Njemačka 29:28

Marko Breljak • nedjelja, 07.12.2003.

U prvom od večerašnja dva odlučujuća susreta skupine D, kao i jučer protiv Danske, Slovenija je odigrala odlično, i protiv Njemačke ostvarila veliku pobjedu, koja im osigurava sljedeći krug natjecanja...

Računica uoči utakmice bila je jasna, Sloveniji je za prolaz trebao bod, dok su Njemice bile sigurne sudionice sljedećeg kruga natjecanja. Ipak, bodovi su i za Njemačku bili važni, jer se prenose u sljedeći krug, tako da na terenu nije bilo nikakvih kalkulacije. Od prve minute krenule su obje reprezentacije vrlo agresivno, a kao i jučer protiv Dankinja, Slovenke su povele na početku. Prednost od jednog ili dva gola održavale su do predkraj prvog dijela, a u 26. minuti Njemačka je po prvi puta povela – 12:11.

Na poluvrijeme se odlazi s izjednačenim rezultatom (13:13), a u nastavku je i dalje je vrlo neizvjesno i izjednačeno, Tome u prilog ide činjenica da sve do 46. minute u niti jednom trenutku prednost na jednoj ili drugoj strani nije bila veća od dva gola. Tada je rezultat glasio 22:19 za Sloveniju, a u 50. minutu Slovenija ulazi s vodstvom 25:21. Njemice se tada s tri uzastopna pogotka vraćaju na samo jedan pogodak zaostatka i ulazimo u ludu završnicu.

Dvorana je bila prepuna, nakupilo se gotovo dvije tisuće ljudi, Slovenaca, Nijemaca, Mađara, Danaca i naših, a na kraju su se najviše veselili Slovenci, jer su njihove igračice bile sjajne u završnici utakmice. Sve je bilo jasno, kada je kapetanica Deja Doler, dvije minute prije kraja, s dva uzastopna pogotka u podigla prednost Slovenije na 29:25. Na drugoj strani je još jedna junakinja, vratarka Nada Tutnjić obranila svoju 14. loptu i veselje za Slovence je moglo početi.

Presudila je odlična vanjska linija Slovenki, gdje je nesumnjivo najbolja igračica susreta Nataliya Derepasko, koja je postigla osam pogodaka. Tek jedan manje dodala je Anja Frešer, a kapetanica Doler je uz odličnu igru u obrani postigla i pet pogodaka.

Na drugoj strani su najefikasnije bile Jurack i Henze, obje s po pet golova, dok je Harlander obranila 12 lopti.

Drugi krug natjecanja Njemačka je već ranije osigurala, no u njemu će ostati bez bodova protiv Slovenije. Ovisno o tome prođe li Mađarska ili Danska, prenijet će dva ili jedan bod, dok bi Slovenija mogla čak i sa maksimalna četiri boda dalje ako Dankinje pobijede Mađarsku.

Marta Bon, trenerica Slovenije: "Prikazali smo dobar i moderan rukomet, i mi i Njemice. Vrlo sam zadovoljna našom obranom, jer smo s tim dijelom igre imali velikih problema protiv Mađarske. Sad nam preostaje dobro se spremiti za nastavak natjecanja, cilj nam je biti među prvih pet."

Ekke Hoffmann, trener Njemačke: "Slovenija je zaslužila pobjedu, propustili smo mnogo prilika, prije svega u prvih desetak minuta, što su Slovenke znale iskoristiti i održati to stanje do kraja."

Heike Schmidt, kapetanica Njemačke: "Velika šteta što nismo pobijedile, nismo ispunile zacrtano prije utakmice. Srećom, imamo osvojene bodove protiv Danske i Mađarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!