Rukomet

Danska - Mađarska 19:29

Marko Breljak • nedjelja, 07.12.2003.

Bodrene s gotovo tisuću svojih fanatičnih navijača, Mađarska je ubilježila uvjerljivu pobjedu nad Danskom (29:19) i izbacila ju iz daljnjeg natjecanja. Pored Njemica i Slovenki, Mađarice će tako kao treća reprezentacija iz skupine D u daljnji krug natjecanja...

Dankinje su u ključnoj utakmici za prolazak dalje povele 4:2, no rezultat se uskoro okrenuo, Mađarice rade veliku seriju 7:1 i vode 9:5 u 23. minuti. Njihovih navijača skupilo se u čakovečkoj dvorani popriličan broj, možda čak i oko tisuću, koji su gromoglasnim navijanjem bodrili svoje igračice. One su im se odužile odličnom igrom, koja je bila sve bolja, kako se bližilo poluvrijeme.

Radulović, Gorbicz i Lovasz punili su mrežu prilično solidne danske vratarke Karin Mortensen. Ne moramo vjerojatno niti spominjati da je na drugoj strani odlično branila i Katalin Palinger, koja je u prvom dijelu obranila 11 lopti. Dansku ekipu "vukla" je Line Daugaard, s pet pogodaka u prvih trideset minuta.

Poluvrijeme je tako završilo s velikih 14:8 za Mađarsku. U nastavak Dankinje kreću s dva uzastopna pogotka, no to je bile sve što su učinile, jer je u 39. minuti, nakon desetog gola Bojane Radulović, prednost Mađarske velikih osam pogodaka razlike. Potom svoj prvi gol na prvenstvu postiže i legendarna Agnes Farkas, precizna je nakon nje i odlična kružna igračica Anita Kulcsar, a navijači Mađarske su doslovno u deliriju. Rezultat je u 42. minuti bio velikih deset golova - 21:11.

Danska ekipa se i dalje trudila smanjiti prednost, no to im nikako nije uspjevalo. Prednost se nemilice povećavala, pa je tako u 52. minuti čak 13 golova razlike (13:26). Mađarice su igrale stvarno odlično, nisu imale lošeg mjesta u ekipi. U 55. minuti Katalin Palinger izašla je iz igre, zaradivši pritom ovacije svojih navijača. Vratarica Dunaffera sakupila je 17 obrana. Odlično je igrala i pivor Anita Kulcsar, koja je osim odlične obrane, postigla i šest pogodaka. Vanjsku liniju predvodile su mlada Gorbicz (4 pogotka), koja je svojom brzinom i prodorima razbijala dansku obranu i naravno, Radulović, kojoj će, kako sada stvari stoje, bilo tko teško oduzeti titulu najboljeg strijelca turnira. Ova ljevoruka vanjska igračica postigla je Dankinjama devet pogodaka. Solidna na krilu bila je i Lovasz s četiri pogotka.

U reprezentaciji Danske najefikasnija je bila Line Daugaard sa sedam golova, no to je bilo premalo da se postigne nešto više protiv odličnih Mađarica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!