Rukomet

Španjolska - Austrija 27:26

Karlo Dževerlija, Branimir Korać • utorak, 09.12.2003.

Španjolke su u prvom susretu drugog dijela natjecanja svladale Austriju 27:26. Iako su Španjolke imale i po devet pogodaka prednosti, završnica susreta bila je izuzetno neizvjesna i pobjednik se nije znao sve do posljednjih sekundi...

Pred neočekivano malim brojem gledatelja u zagrebačkom Domu sportova, u prvom susretu drugog kruga natjecanja na Svjetskom rukometnom prvenstvu sastale su se reprezentacije Španjolske i Austrije.

Slika 2 od 3.
Foto: Karlo Dževerlija

Susret su bolje otvorile Španjolke koje u 11. minuti imaju već visoko vodstvo 9:3. Austrijankama jednostavno ništa nije polazilo za rukom, a odlično su u tom razdoblju igrale Noelia Oncina i Cristina Gomez s po tri pogotka. Nakon pozvanog time-outa, na gol Austrijanki dolazi Natalia Rusnachenko, ali unatoč njezinim obranama Španjolke i dalje imaju visoko vodstvo.

Austrijanke u prvih 15 minuta susreta imaju ponajviše problema s izrazito agresivnom španjolskom obranom 3-3. Sve do kraja prvog dijela Španjolke su u prednosti devet do deset pogodaka, ali Austrijanke u posljednje tri minute prvog dijela rade seriju 4:0 i na poluvrijeme se odlazi s obećavajućim rezultatom za Austrijanke 19:14. U tom završnom dijelu prvog poluvremena odlično je igrala Aušra Fridrikas koja je uz pet pogodaka iz prvih 30 minuta imala i niz odličnih asistencija.

Drugo poluvrijeme odlično otvaraju Austrijanke koje se približavaju Španjolkama i u 15. minuti rezultat je smanjen na svega plus tri za Španjolsku (23:20). Španjolke rade nekoliko pogrešaka u napadu (Mangue, tri neprecizna šuta) i Austrijanke golovima Sypkus i Fridrikas u 20. minuti dolaze na svega gol razlike (24:23). U 26. minuti Austrijanke preko Dagmar Müller po prvi puta nakon 1:1 izjednačuju rezultat, ovog puta na 25:25.

Španjolke u slijedećem napadu u vodstvo dovodi Susanna Fraile, a nakon pogreške Austrijanki, Mangue povećava vodstvo na 27:25. Rima Sypkus vrlo brzo smanjuje na 27:26. Rusnachenko brani slijedeći pokušaj Španjolki, ali Austrija uzvraća prekršajem u napadu, tako da Španjolska susret završava pobjedom 27:26.

Najefikasnije u sastavu Španjolske bile su Mangue Gonzalez sa sedam pogodaka te Cristina Gomez i Oncina s po četiri pogotka. Na vratima je bila vrlo dobra Elizabeta Lopez koja je skupila 15 obrana. Austrijanke je predvodila iskusna Rima Sypkus s osam pogodaka koliko je postigla i Aušra Fridrikas.

Jose Aldeguer Valenzuela, izbornik Španjolske: "U početko sve se odlično odvijalo, no u nastavku Austrija je pronašla protuigru. Završnica je bila neizvjesna i obje su ekipe mogle pobijediti. Španjolska reprezentacija nije navikla biti na visokom mjestu, nemamo tako dugu tradiciju. Razmišljamo samo o sljedećem suparniku, o sljedećoj utakmici no ipak ako SiCG izgubi današnji susret naše šanse za plasman na OI su veće."

Ole Eliasen, izbornik Austrije: "Igrali smo bez Tanje Logvin i to je bio veliki hendikep. Odigrali smo vrlo loše i nema se tome mnogo toga dodati. Ne želim razmišljati o budućnosti, o tome jesmo li ispali iz daljnjeg natjecanja ili ne. Igrat ćemo dalje i vidjeti što će biti."

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!