Rukomet

Ukrajina - Slovenija 26:25

Igor Dragozetić • utorak, 09.12.2003.

Unatoč fantastičnoj podršci svojih navijača Slovenija je u prvom susretu druge faze natjecanja izgubila od Ukrajine rezultatom 26:25...

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Dragozetić

Početak utakmice obilježila je nervoza s obje strane. Slovenke prve dolaze do vodstva nakon dvije minute igre preko Silvane Ilič. Ukrajinke drže rezultat u egalu sve do 20. minute susreta kad slovenska ekipa dolazi do prve prednosti od dva gola (8:10). Ukrajinke u posljednjim minutama spašava odlična vratarka Larysa Zaspa koja nije omogućila protivnicama da odu na tri gola razlike. U završnim sekundama prvog poluvremena Ukrajinke postižu pogodak za 12:13, što je garantiralo neizvjesno drugo poluvrijeme.

Ukrajina ulazi bolje u drugi dio. Uskoro prelazi u prednost, a u 16. minuti odlaze na četiri pogotka razlike, no Slovenija se vraća u igru prvi put, a zatim dolaze i do izjednačenja nakon ukrajinskog vodstva 24.20, no za pobjedu nisu imale dovoljno snage i koncentracije. Pogotkom u zadnjoj minuti Ukrajinke su slavile 26:25.

Najbolja igračica Ukrajine s 11 golova bila je Tsygitsa, te Zaspa s 14 obrana. Kod Slovenije Ilič je bila precizna sedam puta.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!