Rukomet

Dan tijesnih pobjeda

Marko Breljak, Ivor Krapac • utorak, 09.12.2003.

Prvi dan drugog kruga Svjetskog prvenstva donio je šest tijesnih pobjeda. U Zagrebu su slavile Španjolke, Korejke i Srpkinje i Crnogorke, dok su grupu u Rijeci uspješno otvorile Ukrajina, Norveška i Mađarska...

Španjolke su u dvoboju s Austrijom većim dijelom utakmice imale prednost, čak i velikih 9 golova u prvom poluvremenu, no suparnice su se uspjele pribrati i na poluvrijeme otići sa samo pet golova zaostatka (19:14). Na kraju je presuđivala vrlo uzbudljiva završnica, no Austrijanke, predvođene Sypkas i Fridrikas (obje s osam golova), ostaju jedan gol prekratke – 27:26. U redovima španjolske ekipe najefikasnija je bila Mangue sa sedam golova, dok je na golu odlična bila Lopez s 15 obrana.

Vrlo uzbudljiva bila je i završnica prve utakmice u Rijeci između Ukrajine i Slovenije, na koju je pristiglo i podosta slovenskih navijača. Ukrajinke su sredinom drugog poluvremena vodile i s tri pogotka razlike, no u 58. minuti Slovenija se vraća na izjednačen rezultat. Tsygitsa je ponovo bila neumoljiva, s 11 pogodaka, što je bila prevaga u ovom susretu. Vergelyuk pogađa u posljednjoj minuti za 26:25, a na drugoj strani Slovenke ne koriste posljednji napad, tako da je to ostao i konačni rezultat.

Čisti niz Francuskinja, pet pobjeda u pet utakmica u Splitu, stao je na početku drugog kruga. Prilagodba na zagrebački Dom sportova bolje je išla reprezentativkama Južne Koreje, koje su slavile s 27:25. U prvom dijelu, uz brzu i agresivnu igru, već su pobjegle na 15:10, a u jednom trenutku drugog dijela imale su i velikih 24:16. Povratak ekipe Oliviera Krumbholza dogodio se prekasno. Woo Sun-Hee zabila je sedam golova za pobjednice, a Leila Lejeune isto toliko za Francuskinje.

Dvoboj Norveške i Njemačke donio je puno uspona i padova obje ekipe. Norvežanke su uglavnom vodile, Njemice pokušale stizati, no "pokopao" ih je odlučujući pogodak deset sekundi do kraja, za 31:30. Harsaker je s 11 golova vodila pobjednice, dok je Jurack zabila deset za Njemačku.

Osim Francuskinja, danas je "pala" još jedna dosad nedodirljiva ekipa, Rusija. Braniteljice naslova su nakon pet porečkih pobjeda "zapele" na Srbiji i Crnoj Gori, završilo je s 31:27... Period bolje igre izabranica Jevgenija Trefilova trajao je do 23. minute, a onda su vodstvo preuzele reprezentativke SiCG - i nisu ga ispuštale do kraja. Bojana Petrović bila je "broj jedan", s deset golova, a Nadežda Muravjeva zabila je šest za Ruskinje.

Posljednja utakmica dana donijela je susjedski dvoboj, Mađarska je s 30:27 bila bolja od Rumunjske. U prvom dijelu i jedne i druge imale su po tri pogotka prednosti, a završilo je izjednačeno, sa 16:16. Drugih 30 minuta uglavnom prolazi u vodstvu kasnijih pobjednica, a sve je bilo jasno kad su u završnici otišle do četiri gola prednosti. Najviše su pokazale Ferling i (po tradiciji) Radulovics, s po devet golova, a Rumunjkama nije pomoglo po pet golova Dobrin i Senocico.

Slika 1 od 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!