Zimski sportovi

NHL: Nagyjev prvi hat trick

Maša Babić • petak, 28.11.2003.

Četiri utakmice održane su noćas, a jedini domaćini koji su pobijedili bili su Phoenix Coyotes...

Za Ladislava Nagyja bilo je to dvostruko slavlje, slavio je pobjedu nad LA Kingsima i prvi hat trick u karijeri. "Nadam se da to nije bio i posljednji." rekao je Nagy o svojem prvom hat ticku i obećao da će pokušati postići još njih. Osim hat tricka Nagy je jednom i asistirao. Pri rezultatu 5:4 pri kraju utakmice, Kingsi su pokušali izjednačiti, no zaradili su tek još jedan gol u praznu mrežu za konačan rezultat 6:4.

Gol u praznu mrežu dobila je i Atlanta u zadnjoj minuti utakmice, dok je vratar Leafsa Ed Belfour imao 31 obranu i gotovo savršenu utakmicu. Da ostvari shutout spriječio ga je vodeći strijelac lige Ilija Kovaljčuk u predposljednjoj minuti utakmice.

Colorado i Vancouver ostvarili su pak pobjede u produžecima. Na utakmici Colorado - Calgary bilo je svega 11 golova,a Calgaryjev vratar imao je više posla. Razigrani kapetan Avsa Joe Šakić ubilježio je gol i asistenciju dok je pobjedu donio Derek Morris golom u produžetku. Vratar Canucksa Dan Cloutier noćas je obranio 31 udarac i pobjedom nad Sensima ubilježio je svoju stotu pobjedu u karijeri. Izjednačeni rezultat na kraju zadnje trećine značio je produžetak, a konačnu pobjedu za Vancouver donio je Markus Naslund u četvrtoj minuti produžetka.

NHL, četvrtak, 27.studenog: Atlanta - Toronto 1:3, Ottawa - Vancouver 2:3 (pr.), Calgary - Colorado 5:6 (pr.), Phoenix - Los Angeles 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!