Rukomet

Klaudija Bubalo: "Prihvaćamo svaku kritiku"

Bernard Jurišić, Karlo Dževerlija • nedjelja, 07.12.2003.

Nakon 60 minuta hrvatskog razočaranja u odlučujućem susretu protiv Španjolske, uslijedila je emotivna press-konferencija. Klaudija Bubalo nije krila emocije, nije krila suze...

Željko Tomac, izbornik Hrvatske: "U završnici, u trenucima kada se utakmica lomila, nismo pokazali dovoljno koncentracije i baš to je presudilo. Ovo je bila najteža utakmica takoreći s "nožem pod vratom". Pokušavali smo dosta toga protiv za nas neugodne obrane, no danas nije išlo."

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Na pitanje o eventualnoj smjeni na mjestu izbornika reprezentacije, Tomac je izjavio: "Ja sam imao ugovor s HRS i pokušao pomoći. Ocjene o obavljenom zadatku i odluke o nastavku suradnje prepuštam odgovornim ljudima u HRS."

Klaudija Bubalo, igračica Hrvatske: "Nas nekoliko starijih je pokušalo pomoći, nismo uspjele. No nije kraj svijeta. Imamo odličnu mladu reprezentaciju i nužno nam je potrebno više vremena. Prihvaćamo kritike i svu odgovornost. Žao mi je ponajviše publike koja nam je kroz cijelo vrijeme bila osmi igrač."

Klaudija je dodala: "Trebala sam više preuzimati odgovornost i ranije, ne samo danas. Zato sam ljuta na sebe. Samopouzdanost je nestala nakon utakmice sa SiCG, bez obzira na dan odmora, bez obzira što smo poticale jedna drugu. Čini se da se nismo uspjele izvući od pritiska odlaska na OI. Smatram kako danas napad nije bio problem već je utakmica izgubljena u obrani. Nismo uspjeli zaustaviti njihovu najbolju napadačicu, a kada smo krenuli naprijed s "indijancem", tad je pivot primao lopte od kuda je htio. Ponovilo se i danas, naša loša obrana nije dopustila pravilan ulazak vratarki u susret."

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

Pred kraj presice Klaudija Bubalo nije uspjela suspregnuti emocije te je kroz suze izjavila: "Odgovornost je na svim igračicama, ne odobravam Vaše razmišljanje o Hodak kao razočaranju Prvenstva. Niti seciranju ekipe nema mjesta, kritike mogu ići jedino prema cijeloj ekipi. Razlog razočaranju leži u visoko postavljenim ciljevima. Da bi se takvi planovi ostvarili potrebno je puno više rada, puno više vremena i kontinuitet. Rezultat ne dolazi preko noći, a naš je problem što sve gledamo samo crno i bijelo."

Naša danas najraspoloženija napadačica za kraj je izjavila: "Jako sam tužna. Osobno sam si zacrtala Olimpijske igre kao zadnje natjecanje pred kraj karijere. Kad nešto ovako jako želiš i ne ostvari se, razočaranje je ogromno. Žao mi je ponajviše publike, i molim Vas da svima iz srca zahvalite na podršci."

Jose Aledeguer Valenzuela, izbornik Španjolske: "Bila je ovo utakmica s naglaskom na našoj obrani, utakmica prepuna pritiska, prepuna borbe i lišena lepršavosti. Mislio sam da ćemo izgubiti još jednu tijesnu završnicu no na našu sreću igračice su bile hladne glave. To je bio ključ pobjede."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!