Carlsberg Euro 2004

Barthez "snimio" Beckhama

Dario Dodić • ponedjeljak, 14.06.2004.

Možda ključan trenutak sinoćnjeg ogleda Francuske i Engleske dogodio se u 73. minuti. Nakon što je Mikael Silvestre napravio jedanaesterac na Rooneyju, Fabien Barthez je fantastičnom paradom obranio jedanaesterac Beckhamu. No popularni "Becks" nije znao da su ga promatrali...

Silvestre je nakon susreta izjavio kako je njegov suigrač u reprezentaciji, Barthez, pregledavao video snimke Beckhamovog izvođenja najstrože kazne, te je zato tako dobro "pročitao" njegov udarac. "Odgledali smo sva Beckhamova izvođenja jedanaesteraca i uvijek ih je izvodio na isti način. Fabien je napravio odličan posao", izjavio je Silvestre.

Također se Manchesterov branič dotakao i kazne koju je dobio za start na Rooneyju: "Mogao sam biti isključen. Začudilo me da sam dobio samo žuti karton. Mislim da su suci imali sastanak i dogovorili se kako neće olako kažnjavati momčadi."

Sinoćnji podvig reprezentacije Francuske neodoljivo podsjeća na onaj Manchestera u finalu Lige prvaka protiv Bayerna. Ovoga puta veliku je pobjedu donio Zinedine Zidane dvama efektnim pogocima, no svakako je ključan trenutak bila obrana jedanaesterca, koja je "galskim pijetlovima" podigla moral i dala snage za briljantni preokret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!