Košarka

Od pet hrvatskih klubova gledat ćemo ogled - srpskih?

Bernard Jurišić • četvrtak, 28.10.2004.

Sudeći prema prvim reakcijama koje smo dobili, ljubitelje hrvatske košarke gotovo je šokirala informacija da je za narednu subotu, umjesto utakmice jedne od pet hrvatskih momčadi u Goodyear ligi, Nova TV odabrala direktan prijenos utakmice između - Partizana i Crvene zvezde!?

Ne pada nam na pamet miješati se u uređivačku, marketinšku ili bilo kakvu drugu politiku jedine televizije, uz to i privatne, koja prenosi utakmice regionalne Goodyear lige u Hrvatskoj, ali imamo pravo reagirati kao i svaki drugi ljubitelj hrvatske košarke. U ime svih onih koji su nam se javili e-mailom s upitom da provjerimo da li će zaista Nova TV naredne subote prenositi hrvatskom auditoriju prilično nezanimljivu utakmicu dvaju inozemnih klubova, dok pet hrvatskih klubova igra svoje utakmice istog dana.

Zaista, na tjednom rasporedu na web-stranicama ove televizije stoji da nas u subotu očekuje "megdan" dva beogradska kluba. Istovremeno, 5 (PET!) hrvatskih klubova igra svoje utakmice u ovoj ligi, ali ovoj televizijskoj kući nisu zanimljivi ni Ukić u Širokom Brijegu, ni Žižić protiv Geoplin Slovana, ni Banić protiv Bosne, ni Tomas kod Pivovarne Laško, ni Huljev kod Reflexa u Beogradu, nego utakmica s kojom nitko u Hrvatskoj nema veze, ni interesa? Ako su gazde već smjestile kamere u Beograd, zar ne bi bilo logičnije dati mogućnost barem Šibenčanima da gledaju svoju momčad protiv Reflexa?

Srećom, Novu TV barem ne plaćamo iz svog džepa poput nekih drugih televizija, pa njihovo odlučivanje što je hrvatskom ljubitelju košarke interesantnije ne možemo osporiti, ali imamo pravo ne shvatiti. Stoga neka na njihovoj "duši" leži odluka je li im isplativije prikazati ogled klubova u kojima nema ni jednog hrvatskog sudionika (osim možda sudaca) i koji nikog u Hrvatskoj ne zanima, ili da pokaže kako će odigrati neki od pet hrvatskih predstavnika u toj ligi.

Bez obzira što je riječ o košarci, sportski program Nove TV zabio je sam sebi - autogol. A reklamu im nećemo naplatiti. Mali Sportnet.hr časti.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!