Ostali sportovi

Robert Seligman u finalu konja s hvataljkama

Luka Kanižlić • subota, 04.06.2005.

Četvrtom ocjenom u kvalifikacijama Robert Seligman ostvario je plasman u finalu na toj spravi na Europskom prvenstvu u Debrecenu. Finale konja s hvataljkama održat će se u nedjelju s početkom u 11 sati.

Robert je inače, nastupio u vrlo nepovoljnom terminu, u petak u 11 sati, u konkurenciji većinom slabo rangiranih vježbača. Mladi je Osječanin odvježbao odlično, dobivši ocjenu sudaca 9,625. Do kraja natjecanja pretekli su ga Mađar Krisztian Berki s najvećom ocjenom kvalifikacija 9,750, Rumunj Marius Daniel Urzica (9,725) i Rus Nikolai Kryukov (9,675), a istu ocjenu kao i Seligman zaradio je Nijemac Thomas Andergassen, kojem su suci dodijelili manju najveću pojedinačnu ocjenu od Robertove.

Seligman je nakon natjeanja izjavio: "Mislim kako će se borba za prvo mjesto voditi između Mađara Berkija i Rumunja Urzice. Ipak se radi o jednom predstavniku domacina Europskog prvenstva, a drugom vrlo kvalitetnom gimnastičaru, s imenom u svjetskoj gimnastici i osvajačem niza medalja. Moja prilika je borba za treće mjesto, gdje će mi najveća konkurencija biti iskusni Rus Kryukov i Francuz Eric Casimir, koji se plasirao u finale kao osmi, ali je iznimno kvalitetan vježbač", izjavio je Seligman, koji će u nedjeljnom finalu nastupiti kao peti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!