Ostali sportovi

Pobjednici VIP Opena pokorili svijet

Davor Sajko • nedjelja, 26.06.2005.

Brazilci de Jesus Magalhaes i Marcio Araujo, pobjednici zagrebačkog VIP Opena ponovili su uspjeh sa Jaruna i pred preko 10.000 gledatelja na berlinskom Schlossplatzu došli do naslova svjetskih prvaka. Ekskluzivno iz Berlina Davor Sajko...

Subotnje nevrijeme nije se prenijelo na nedjelju, posljednji dan 5. svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku, već je sunce nemilice pržilo berlinskim središtem te je privuklo preko 10.000 gledatelja željnih dobre zabave koju su im i pružili najbolji svjetki igrači odbojke na pijesku.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Zagrebački" Brazilci Marcio Araujo i Fabio des Jesus Magalhaes su i u Berlinu bili neumoljivi. Nakon izjednačenog prvog seta u kojem su u posljednjim poenima uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist (22:20), u drugom su setu (21:12) bili koncentriraniji i Švicarcima Heyeru i Lacigi nisu dozvolili da se vrate u meč te produže borbu za naslovom svjetskog prvaka. Izuzetan je i u ovom finalu bio, MVP VIP Opena Fabio de Jesus Magalhaes čiji su smečevi bili presudni u osvajanju petog uzastopnog brazilskog naslova svjetskog prvaka u odbojci na pijesku.

Vezane vijesti

Ovom pobjedom i osvajanjem naslova svjetskih prvaka Marcio Araujo i Fabio des Jesus Magalhaes zasjeli su na vrh aktualne FIVB svjetske ljestivice.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Prije podne na veliku žalost domaćih navijača do finala se nije uspio probiti niti jedan njemački par te su se u "malom" finalu sastali Polte/Schoen i Brink/Schneider koji su se unatoč ozljedi Schoena za broncu borili u tri seta (16:21, 21:17, 15:10). Prvi je set otišao u korist ljubimcima berlinske publike, Polte/Schoenu, paru koji je ujedno i senzacija ovog Svjetskog prvenstva s obzirom da se radi skoro pa o amaterskim igračima. Nastavak je ipak pripao Brinku i Schneideru s obzirom da je Schoen početkom odlučujućeg trećeg seta obnovio ozljedu mišića desne noge što je Brinku i Schneideru olakšao put do najniže stepenice pobjedničkog postolja.

Thorsten Schoen je svojom odličnom igrom unatoč ozljedi pridobio simpatije berlinske publike, a ujedno se uspio okiti naslov najkorisnijeg igrača Svjetskog prvenstva.

Bez obzira što se u finalu nije našao niti jedan njemački par, to se nije odrazilo na atmosferu koja je bila fenomenalna na centralnom terenu berlinskog Schlossplatza. Navijanje za obje momčadi i bučna proslava svakog atraktivnog poena podsjetila je na finale zagrebačkog VIP Opena gdje su gledatelji imali prilike uživati u igri i pobjedi danas novookrunjenih svjetskih prvaka, Marcio Araujo i Fabio des Jesus Magalhaes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!