Automoto

David Coulthard vozio preko mosta na Bosporu

Sportnet • ponedjeljak, 18.07.2005.

Jedan od naprometnijih mostova na svijetu i u Turskoj, most preko Bospora bio je punih 15 minuta rezerviran za jedno jedino vozilo. Vozilo britanske F1 zvijezde Davida Coultharda...

Promovirajući na svome bolidu logo Turske turističke zajednice, odvezao je počasni krug u dužini od šest km po 15-milionskom gradu i preko jedan kilometar dugačkog mosta, mosta koji spaja Europu i Aziju.

Turski predsjednik vlade Recep Tayyip Erdoan osobno je ispratio bolid ispred Dolmabahce Palacea.

Slika 1 od 1.

Red Bull Racing Team već je osvojio simpatije širom svijeta kad su se pojavili na Velikoj nagradi Monaca sa vizualima "Star Warsa" na svojim bolidima, a svi članovi RB RT bili su odjeveni u likove iz filma. Slike tako domišljate i spontane prezentacije na utrci F1 obišle su cijeli svijet.

U subotu, dan prije počasnog kruga po Istanbulu, David je po prvi puta isprobao potpuno novu F1 pistu, Istanbul Park, na kojoj će 21. kolovoza biti održana prva Velika nagrada Turske. Britanac je tako bio prvi pilot F1 koji je imao čast osjetiti 5,3 km dugački krug i to u Porsche Cayenneu.

"Vrlo brzo, vrlo brzo... i najvažnija činjenica krug je u smjeru obrnutom od smjera kazaljke na satu. Praktički teško da možete vidjeti izlaz iz zavoja. Nema sumnje, Istanbul će za mene biti najuzbudljivija Velika nagrada ove godine".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!