Ostali sportovi

Vip Tour seli u Novalju

Sportnet • četvrtak, 21.07.2005.

Od ovog petka do nedjelje na čuvenoj novaljskoj plaži Zrće održat će se treći turnir ovogodišnjeg Vip Toura 2005, Sony Ericsson Kup, na kojem će svi ljubitelji ovog atraktivanog sporta moći uživati u majstorijama najboljih hrvatskih odbojkaša na pijesku...

Na turniru koji se, već tradicionalno, održava u najpoznatijem paškom ljetovalištu nastupit će 10 najboljih hrvatskih muških parova te šest ženskih uz dva para vlasnika pozivnica u obje konkurencije.

Izravno u glavni turnir ulazi šest najbolje rangiranih muških parova, te tri ženska para s prošlogodišnjeg Kupa Hrvatske, dva su para u obje kategorije svoj nastup osigurala putem pozivnica (wild card), dok će se preostala četiri mjesta u muškoj konkurenciji i tri mjesta u ženskoj konkurenciji popuniti prema rangu već odigranih turnira Vip Toura 2005 (Zagreb i Lopar).

Borba za naslov osvajača Kupa započinje mečevima po skupinama. U petak su na rasporedu susreti glavnog dijela turnira u ženskoj konkurenciji, a u subotu će se za plasman među najbolje natjecati odbojkaši. U nedjelju će se osam parova u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji kroz kup-sistem (jednostruka eliminacija) boriti za dolazak do polufinala i finala koji su na rasporedu u popodnevnim satima.

Ukupni nagradni fond Sony Ericsson Kupa u Novalji iznosi 27.000 kuna, a pobjednici postaju nositelji naslova osvajača Sony Ericsson Kupa Hrvatske.

FAVORITI

Borba za osvajanje ovogodišnjeg Sony Ericsson Kupa trebala bi, kao i prošle sezone, biti neizvjesna. Kod žena će osvajačicama zagrebačkog turnira Glavaš i Jurčić glavne konkurentice biti par Ribičić/Prnjak.

U muškoj konkurenciji za naslov će se najvjerojatnije boriti pet najatraktivnijih hrvatskih parova: Ivković/Križanović, Perić/Nojić, Bobuš/Steinocher, Bolić/Jogunica, te Hanžić i Laninović, ali iznenađenja su uvijek moguća. Dodatni motiv za dobru igru trebale bi biti i vrijedne nagrade koje je Sony Ericsson pripremio za najboljeg igrača i igračicu Kupa.

Uz vrhunski sportski doživljaj posjetiteljima turnira bit će na raspolaganju brojni popratni sadržaji poput promocija i nagradnih igara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!