Nogomet

Invazija na Slovačku, strahuj Sevillo

Hrvoje Vuković • utorak, 01.11.2005.

Ukoliko žele vidjeti drugi krug Lige prvaka Pršo i društvo nemaju drugog izbora nego slaviti u gostima kod Artmedije. Milan ide na neugodno gostovanje u Eindhoven, Schalke traži pobjedu protiv Fenerbahcea, a plavi "stroj" iz Londona seli u Sevillu na domaći teren Betisa...

U skupini E vlada velika gužva za dva mjesta u "VIP" zoni. Milan vodi s pet bodova, no očekuje ih gostovanje kod PSV-a koji je prije dva tjedna izvukao bod na San Siru, a ne treba posebno naglašavati koliko su Nizozemci željni osvete za prošlogodišnje izbacivanje njihovog kluba iz polufinala Lige prvaka. Domaćini još nisu sigurni da li će se Alex i Afellay oporaviti do utakmice, no bez njih ili s njima sigurno idu na sva tri boda.

Drugi susret je onaj između Schalkea i Fenerbahcea, a domaćini nasušno trebaju prvu pobjedu žele li i dalje konkurirati za jedno od prva dva mjesta. Nijemcima niti u Bundesligi ne ide baš najbolje; imaju dva poraza zaredom i ova pobjeda im praktički život znači. S druge strane Turci dolaze bez Alexa, a vjerojatno bi bili zadovoljni i bodom, na kraju krajeva niti Milan nije izvukao više.

Skupina F nudi dvoboj Rosenborga i Real Madrida. Realovci igraju "toplo-hladno" i ovdje sve ovisi o tome kakav će dan imati njihove zvijezde. Gosti dolaze bez najvećih imena Ronalda, Julija Baptiste, Zidanea, ozlijeđenog Helguere i Pabla Garcije, a u momčad se vraćaju Beckham i Salgado. Istina, "devastirana" ekipa, no i ovakav Real trebao bi upisati nova tri boda.

Lyon djeluje zastrašujuće. Tri utakmice devet bodova, no gostovanja u Grčkoj uvijek su težak ispit i teško da se koji gost tamo može nazvati favoritom iako je Olympiacos uvjerljivo posljednji s nula bodova. Grci su svjesni kako im je ovo posljednja prilika i neće štedjeti ni sebe ni suparnika, pa ostaje za vidjeti jesu li Francuzi uistinu momčad za velike domete.

Liverpool i Anderlecht ovog će se puta sastati na Anfieldu, a zanimljivo belgijski sastav ove je sezone u skupini G doživio tri poraza i to sva tri s minimalnih 1:0. Prema nekim kalkulacijama Englezi bi u slučaju pobjede mogli osigurati drugi krug, no za takav rasplet potrebna im je pobjeda Chelseaja u Španjolskoj, pa je Rafael Benitez zagalamio kako su oni okrenuti samo svojoj utakmici koju će tretirati kao da je finale Lige prvaka. Chelsea zna kako ih u Sevilli očekuje sve osim lagane utakmice, a domaćini su svjesni kako je ovaj susret biti ili ne biti, pa se dolje s razlogom očekuje i bezbroj oštrih startova i bespoštednih duela.

Skupina F na meniju nudi utakmicu Artmedia - Glasgow Rangers. Škoti prosto nisu mogli vjerovati što im je sve gostujući vratar skinuo u prošlom kolu, a ovoga puta očekuje ih još teži posao pošto po pobjedu idu na gostujući teren. Osim terena, dodatna nevolja su i brojne ozljede napadača, pa će Pršo po tko zna koji put praktički sam morati riješavati utakmicu. Nakon loših igara u Premiershipu ovo je posljednja šansa za trenera McLeisha da sačuva mjesto na klupi, a ukoliko Rangersi praćeni hordom navijača dožive sudbinu sličnu Celticovoj (5:0 za Artmediju), Alex će vjerojatno i sam dati otkaz.

U drugom susretu Inter će tražiti osvetu protiv Porta koji je pobjedom u Portugalu dodatno zakomplicirao stvari u grupi F. Talijani su u laganoj krizi i već su ih gotovo svi otpisali iz borbe za scudetto, no Mancini i momci imaju nešto drugačiju viziju koju će već večeras pokušati sprovesti u djelo. Dodatni plus za Inter je i povratak kapetana Javiera Zanettija, dok će u napadu gotovo sigurno zaigrati dvojac Adriano - Martins.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!