Rukomet

Skupina B: Francuzi pobijedili Nijemce, Španjolci očekivano

Bojan Poturica • nedjelja, 29.01.2006.

U prvom susretu 3. kola skupine A, Francuzi su pobijedili aktualne europske prvake Nijemce s 27:25. Krajnji rezultat govori da je bilo gusto, ali "triokolori" su imali kontrolu utakmice. Španjolci su pobijedili Slovačku...

Francuska - Njemačka 27:25 (13:11)
Rukometaši Francuske pobijedili su Nijemce u 3. kolu Europskog prvenstva. Krajnji rezultat ne dočarava u potpunosti sliku susreta. Naime, Francuzi su slavili 27:25 nakon što su na poluvremenu imali 13:11, ali su zato u drugom dijelu u potpunosti dominirali i Nijemci su tek na kraju smanjili razliku.

U 55. minuti Francuzi su stigli do +8 pri rezultatu 26:18, a tad su se opustili i Nijemci su smanjili zaostatak. Michael Guigou je bio prvi strijelac Francuske sa šest golova. Pet golova je zabio Jerome Fernandez, kao i Daniel Narcisse. Joel Abati je zabio četiri gola. Thierry Omeyer je obranio 17 udaraca Nijemaca.

U redovima Njemačke, najbolje je odigrao Andrej Klimovets koji je zabio šest pogodaka. Florian Kehrmann je postigao četiri gola.

Francuzi su tako natjecaje po skupinama završili na drugom mjestu, iza Španjolske. Nijemci su treći.

Španjolska - Slovačka 34:25 (15:10)
Španjolska je očekivano pobijedila Slovačku 34:25 te je tako osigurala prvo mjesto u skupini B. "Furija" je imala kontrolu rezultata tijekom cijelog susreta, a na poluvremenu je imala vodstvo 15:10.

U 44. minuti Slovaci su se približili na dva gola zaostatka, a sedam minuta prije kraja bilo je 28:25. Do kraja Slovaci nisu postigli niti jedan gol i "furija" je postigla preostalih šest golova na utakmici.

Ruben Garabaya (8 golova), Juan Garcia (4 gola) i Jose Rodriguez (4 gola) su vodili Španjolce, dok je Hombrados upisao 16 obrana. Martin Stranovski (8) i Jan Kolesar (6) su bili najbolji kod Slovaka koji su svoj prvi nastup na EP-u okončali posljednjim mjesto u skupini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!