Rukomet

Skupina C: Mađari iznenadili Island, Danci svladali SiCG

Boris Marić, Antun Grgić • nedjelja, 29.01.2006.

Što se najmanje očekivalo, dogodilo se. Mađari su zakomplicirali situaciju u C skupini pobjedivši, danas indisponirane, Islanđane s prilično uvjerljivih 35:31. Danska je u odličnoj utakmici svladala SiCG s 33:29...

Preko Holmgeirssona, Petersona i Gudjonssona Islanđani vode 3:1, no to je bilo sve što su Skandinavci uspjeli danas napraviti. Mađari ubrzo poravnavaju i drže Islanđane na distanci do 11:11. Od tada mađarska reprezentacija polako preuzima konce u svoje ruke i iz napada u napad povećavaju prednost.

Mađarska - Island 35:31 (16:14)

Sursee: Stadthalle, Suci: Gilles Bord i Olivier Buy (oba iz Francuske)
Mađarska: Mikler, Buday 9 (3), Ilyes 2, Csaszar, Gal 8, G. Ivancsik 7, T. Ivancsik 1, Lendvay, Szente, Laluska 1, Toro, Nagy 4, Harsanyi 2, Zubai 1.
Izbornik: Laszlo Skaliczky
Island: Eradze, Svarvarsson, Eggertsson 1, Sigurdsson, Arnason 1, Atlason 2, Halldorsson 1, Sigurdsson 2, Gudjonsson 10, Gudmundsson, Holmgeirsson 4, Olafsson 1, Petersons 3, Gunnarsson 6.
Izbornik: Viggo Sigurdsson

Sedmerci: Mađarska: 3/5, Island: 4/4.
Isključenja: Mađarska: 6 min., Island 10 min.

Ipak su u par navrata Gudjonsson i Gunnarsson serijom pogodaka smanjivali prednost Mađara, ali danas osim njih dvojice nije bilo raspoloživih snaga da se kvalitetno odupru Mađarskoj.

U svakoj momčadi veliki su oslonac vratari, a danas su na ovoj utakmici, prevagu napravili mađarski vratari, Mikler i Szente koji su ukupno obranili 17 lopti dok je islandski dvojac, Eradze i Gudmundsson, uspio tek 9 lopti ukrotiti.

U ovom trenutku, utakmicu prije kraja prvog kruga, Island i Danska imaju po 3 boda dok Srbija i Crna Gora i Mađarska imaju po 2.


U vrlo napetoj i nevjerojatno sličnoj utakmici koju je igrala Hrvatska s Rusijom, reprezentacija Danske ipak je uspjela ostvariti pobjedu nad Srbijom i Crnom Gorom i u drugi krug natjecanja prenijeti 3 boda. Neizvjesno je bilo tek prvih par minuta do rezultata 2:2 kada se razbranio Kasper Hvidt, a reprezentativci Srbije i Crne Gore počeli trošiti lopte baš kao i "Pakleni" u utakmici s Rusijom. Nespretna dodavanja, nerezonski šutevi bekova i promašeni ziceri sa krila otvorili su Dancima šansu za kontre pa su počeli trpati mrežu Šterbika iz svih pozicija.

Nakon nekoliko neuspjelih obrana, Vujović umjesto Šterbika stavlja na gol Šarića, koji ne skida skoro ništa te Danci u 25. minuti vode s deset golova razlike (18:8). Do poluvremena reprezentativci SiCG ipak smanjuju na sedam razlike i na odmor se odlazi rezultatom 19:12.

U drugo poluvrijeme reprezentativci SiCG ulaze "nabrijani" da izvuku barem častan poraz. Vujović u vanjsku liniju stavlja Petrića, Stojanovića i Anđelkovića, a na gol ponovno vraća Šterbika koji s nekoliko čudesnih obrana vraća svoju ekipu u život. Proradio je i pivot Ratko Nikolić, koji se nije vidio u prvom poluvremenu pa se prednost Danaca topi iz minute u minutu.

U 48. minuti bilo je 25:24 za Dance i kada se očekivalo da dođe do preokreta reprezentativci SiCG, prije svih Stojanović, promašuju čiste zicere. Do kraja se igralo gol za gol, s tim da su Danci u ključnim trenucima iskoristili nespretnost protivnika da povećaju prednost. Na kraju je bilo 33:29, iako je moglo biti i drugačije da na golu nije bio raspoloženi Kasper Hvidt koji je doslovce izvukao Skandinavce u ključnim trenucima susreta.

Najefikasniji u reprezentaciji Danske bio je Soren Stryger sa devet golova, a kod SiCG Sudžum sa pet. Ova je utakmica pokazala koliko će Hrvatskoj biti teško u drugom krugu. Danci su pokazali nadmoć i strpljenje u prvom poluvremenu, a SiCG volju i upornost u drugom. Sve u svemu, neće biti lako...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!