Rukomet

Skupina D: Zbogom Portugale

Hrvoje Vuković • nedjelja, 29.01.2006.

Baš kao i prema svim predviđanjima, skupina D bila je prevelik zalogaj za reprezentaciju Portugala. U svom posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu Portugalci su imali priliku upoznati se s norveškom školom rukometa...

Već i prije samog susreta bilo je gotovo sigurno kako će se Hrvatskoj i Rusiji u drugom krugu pridružiti Norveška koja se poigrala s reprezentacijom Portugala i prošla u daljnji dio natjecanja. Norvežani su vodili od samog početka, Portugalci se vraćali, no nakon 20 minuta igre i 10:10 izabranici Oltssonai Sigurtssona nestali su s terena, dopustivši svojim protivnicima šest golova zaredom.

Nakon tih 16:10 Portugal se raspao, a Norvežani su to iskoristili na najbolji mogući način samo povećavajući razliku koja je na kraju iznosila deset pogodaka. No, na njihovu žalost Norveškoj će ova dva boda biti izbrisana u drugom krugu pošto su ostvarena protiv posljednje reprezentacije u skupini.

Najveći doprinos norveškoj pobjedi dali su Frank Loke (8/10), Kristian Kjelling (6/10) i Borge Lund. Prva imena Portugala bili su Carlos Carneiro sa sedam i Ricardo Dias sa šest pogodaka.

Skupina D, 28.1.2006, 3.kolo:
Norveška - Portugal (17:12) 37:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!