Rukomet

Španjolci, Francuzi i Nijemci favoriti

Bojan Poturica • utorak, 31.01.2006.

Danas započinje druga faza natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu u Švicarskoj. U skupini 1 nastupit će prve tri momčadi iz skupine A, odnosno iz skupine B...

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Momčadi iz skupine A igrat će tri utakmice protiv momčadi iz skupine B, nakon čega će se finalizirati konačni poredak. Danas su narasporedu susreti između Slovenije i Francuske, Poljske i Španjolske te Ukrajine i Njemačke.

Derbi susret svakako je onaj između Slovenije i Francuske. Slovenci, koji imaju sve tri pobjede iz prvog kruga, imat će za protivnika reprezentaciju koja cilja na zlato. Dojam je da su Francuzi mogli biti i prva momčad skupine B, ali su se kasno probudili protiv Španjolaca, isto kao i naša reprezentacija u susretu protiv Rusa. Slovenci su ipak imali puno lakšu grupu od Francuza i "trikolori" su blagi favoriti u ovom susretu.

Nakon njih, na teren u Baselu će stupiti Poljska i Španjolska. Aktualni svjetski prvaci su veliki favoriti u ovom susretu, a Poljskoj se ipak mora odati priznanje i reći da se polako probija u rukometnom smislu. Ipak, teško da će imati što tražiti protiv odličnih Španjolaca.

Ukrajina i Njemačka. Opet, momčad iz skupine B, Njemačka, će biti favorit. Aktualni europski prvaci moraju krenuti pobjeđivati žele li nešto napraviti na ovom prvenstvu. Remi protiv Španjolske, pa onda poraz od Francuza. Iako Nijemci tvrde da ne očekuju puno od ovog EP-a, to su ipak Nijemci, i oni će sigurno dati sve od sebe kad bude najpotrebnije, a počet će protiv Ukrajinaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!