Rukomet

Njemačka "pregazila" Ukrajinu, Španjolci preuzeli vodstvo

Bojan Poturica, Petar Plevnik • utorak, 31.01.2006.

Aktualni europski prvak, reprezentacija Njemačke lakoćom je pobijedila Ukrajinu u prvom susretu drugog kruga Europskog prvenstva u Švicarskoj. Nijemci su slavili s uvjerljivih 36:22

Njemačka - Ukrajina 36:22 (15:13)
Reprezentacija Njemačka neočekivano je lako pobijedila Ukrajinu u susretu drugog kruga Europskog prvenstva. Nakon što nisu pokazali previše uvjerljivu igru u prvom krugu, aktualni prvaci Europe svoj su gnjev iskalili na Ukrajini te su podsjetili sve da su ipak oni prvaci.

Iako je na poluvremenu rezultat bio samo 15:13 za Nijemce, izabranici Heinera Branda su pobjegli na nedostižnu prednost u drugom dijelu. Nijemci su na kraju slavili s više no uvjerljivih 36:22.

Florian Kehrmann je vodio pobjednike s devet pogodaka, dok je pet golova zabio Pascal Hens. Torsten Jansen i Sebastian Preiss dodali su po četiri gola, dok je fenomenalni Henning Fritz obranio čak 21 loptu.

U redovima Ukrajine najbolji su bili Sergij Selmenko (5 golova) i vratar Sergij Bilik (12 obrana).


Francuska - Slovenija 34:30 (20:11)
Francuska je relativno prelako pobijedila Sloveniju. Francuzi su slavili 34:30, ali su već na poluvremenu imali 20:11 vodstvo. Francuzi tako potvrdili da je skupina u kojoj su oni igrali bila daleko teža od slovenske. Naši susjedi su imali sve tri pobjede.

Luc Abalo (8 golova), Bertrand Gille (5) i Nikola Karabatić (5) su vodili "trikolore". Njihovi vratari sakupili su ukupno 13 obrana. Miladin Kozlina (8 golova) i Siarhei Rutenka (6) su bili najbolji kod Slovenaca.


Španjolska - Poljska 35:24 (16:15)

Aktualni svjetski prvaci Španjolci, očekivano su svladali Poljake i upisali svoje prve bodove u drugom krugu. Španjolci su se donekle namučili tek u prvom dijelu dok su u drugom stvari ubrzo došle na svoje mjesto.

Otvaranje susreta proteklo je u izjednačenoj igri da bi Poljaci u nekoliko navrata došli do dva gola prednosti. Posljednu prednost na utakmici Poljaci imaju u 19. minuti kada je na semaforu stajalo 10:9 za Poljsku. Nakon toga Španjolci serijom 4:0 preokreću na 13:10. Ipak, do kraja prvog dijela Poljaci uspijevaju smanjiti, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Španjolaca 16:15.

Početkom drugog dijela Poljaci uspjevaju doći do posljednjeg izjednačenja, 17:17, a onda Španjolci serijom 4:0 definitivno lome otpor Poljaka. Do kraja susreta Španjolci bez problema kontroliraju susret te još više povećavaju prednost, koja je u pretposljednoj minuti iznosila +10. Ipak, pogotkom Grabarczyka Poljaci dolaze do konačnih 35:24 za Španjolsku.

Španjolce je predvodio sjajni Albert Rocas Comas sa 11 pogodaka iz 12 pokušaja, uz realizaciju sedmeraca 5/5. Uz njega, Entrerrios sedam pogodaka, dok je Barrufet skupio 15 obrana. Zanimljivo, igrači Juana Carlosa Pastora koji su nastupili danas upisali su se u listu strijelaca.

Kod Poljaka najbolji dvojac Bielecki i Lijewski sa po pet golova, dok je vratar Szmal imao 13 obrana.

Poljski izbornik, Bogdan Wenta : "Razlika između naše prve i druge sedmorke je jednostavno prevelika da se to ne bi osjetilo u susretu protiv Svjetskih prvaka, Španjolske. Španjolci su u drugom dijelu pojačali ritam i nismo ih više mogli pratiti."

Španjolski golman David Baruffet, koji je s nekoliko sjajnih obrana krajem prvog dijela sačuvao španjolsku prednost, odao je tajnu svojih 15 obrana : "Koncentrirao sam se na poljske pucače, a svakako se isplatilo gledati snimke njihovih igara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!