SP 2006.

Van Basten najavljuje osvetu

Bojan Poturica, Mario Lešković • nedjelja, 25.06.2006.

Nakon 40-godišnje suše Portugalci su ponovno u drugom krugu na Svjetskom Prvenstvu. Danas ih tamo čeka reprezentacija Nizozemske čiji izbornik Marko Van Basten najavljuje osvetu za poraz u polufinalu EP-a u Portugalu prije dvije godine.

Oba izbornika su (najviše zbog kartona) kalkulirala u posljednjem kolu skupina pa sada u punim sastavima očekuju utakmicu nakon koje nema popravnog ispita. Jedina dvojba Marca Van Bastena je da li u napad postaviti Ruuda Van Nistelrooya ili Dirka Kuijtakoji se iskazao u dvoboju s Argentinom. Čini se da bi se proslavljeni igrač Ajaxa i Milana vrlo lako mogao odlučiti za napadača Feyenoorda s obzirom da Van Nistelrooy nije u zavidnoj formi. "U prvim susretima Ruud nije bio dobar. Iako dobro trenira, na utakmicama ne igra dobro. Ima veliku pomoć od krila i red je da odigra bolje", rekao je Van Basten.

Nizozemska već 15 godina nije pobijedila Portugalce, a "najnoviji" poraz je onaj od prije dvije godine u polufinalu EP-a. "Da, pobijedili su nas prije dvije godine, a 2002. smo u kvalifikacijama za SP uspjeli izvući samo jedan bod u dvije utakmice. No dok oni imaju manje-više jednaku momčad, naša je potpuno drukčija. Imamo mnogo mladih igrača koji sazrijevaju. Dobro smo odigrali na ovom turniru, skupili smo samopouzdanje, i sad ćemo pokušati ići što dalje možemo", izjavio je Van Bronckhorst koji se zajedno s Arjenom Robbenom vraća u postavu "Oranja" nakon što su preskočili susret protiv Argentine. Želi li pobijediti, Van Basten zna što mora učiniti: "Mi želimo igrati kako to uvijek činimo, ali u isto vrijeme znamo da Portugal ima dobre igrače poput Figa, Christiana Ronalda i Deca. Oni su posebni igrači i mi se moramo pobrinuti za njih."

Vezane vijesti

Iako je sigurno da mu nije baš svejedno izbornik Portugala Scolari izjavio je da je baš želio Nizozemsku jer zna recept kako pobijediti jednu od najtalentiranijih i najmlađih reprezentacija na ovom SP-u.

Pobjednik ovog susreta u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta između Engleske i Ekvadora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!