Tenis

Razočaravajući kraj drugog nositelja

Ivor Krapac • utorak, 31.01.2006.

Zagreb Indoors je već drugog dana ostao bez drugog nositelja, Španjolca Davida Ferrera. Nedavni pobjednik nad Marijem Ančićem u trećem kolu Australian Opena "zapeo" je na startu zagrebačkog turnira, s 4:6, 6:1 i 6:3 u korist Švicarca Stanislasa Wawrinke...

Švicarac je otvorio meč vrlo usporeno, gubitkom servisa u četvrtom gemu i s puno muke na servisu pri zaostatku od 4:1, kad se spasio nakon četiri Ferrerove break-lopte. No, u nastavku je postalo puno zanimljivije. Wawrinka se "probudio", nadoknadio break minusa i poravnao na 4:4, da bi u nastavku nakratko popustio i s izgubljena naredna dva gema ispustio prvi set.

Drugi je donio drugačiju priču, puno sretniju za talentiranog 20-godišnjeg Švicarca. Sve je otišlo na njegovu stranu s dva breaka, prvo za 2:1 (uz okretanje 40:15), a zatim i za 4:1, kad mu je Ferrer pomogao s dva promašena forhenda i predugim lobom na break-lopti.

Ostalo je bila samo formalnost. Drugopostavljeni Španjolac znao je da se ne može vratiti u set i raspucao je još jedan servis-gem, za 6:1 i ulazak u odlučujući treći.

Tu je Ferrer prvi došao do prednosti, breakom za 3:2, no jednostavno nije igrao dovoljno dobro da bi ovo završio uspješno. Wawrinka je odmah vratio break zaostatka i malo kasnije još jednom oduzeo suparnikov servis, uz nekoliko novih Španjolčevih promašenih forhenda za zaostatak od 5:3.

Švicarcu je preostalo još jedino odservirati za pobjedu, što je učinio uz dosta muke, okrenuvši 0:30 i 30:40. Nije išlo najlakše, no ipak je zaslužio - pokazao je više od "toplo-hladnog" Ferrera, koji je bio pravi jedino u ranoj fazi prvog seta.

Marin Čilić doznao je suparnika u osmini finala. Susrest će se s Talijanom Andreasom Seppijem, koji je u prvom kolu sa 6:2 i 6:4 pobijedio izraelskog kvalifikanta Noama Okuna. Nakon sjajnog posla protiv Igora Andrejeva, Seppi će biti novi veliki izazov za prvog juniora svijeta, a Marinova šansa leži u činjenici da Talijan više voli sporije podloge.

Četvrti nositelj Radek Stepanek probio se u osminu finala sa 6:3 i 7:6(2) u češkom dvoboju s kvalifikantom Tomašom Caklom, koji je za ulazak u glavni turnir "preskočio" Sašu Tuksara.

Austrijanac Stefan Koubek, član momčadi koja će krajem sljedećeg tjedna dočekati Hrvatsku u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa, riješio je prvo kolo sa 7:6(7), 3:6 i 6:3 protiv Čeha Ive Minara. Koubek se u glavni ždrijeb probio iz kvalifikacija, zasad mu odlično ide...

Zagreb Indoors, prvo kolo: Radek Stepanek (Češka, 4) - Tomaš Cakl (Češka, Q) 6:3, 7:6(2), Andreas Seppi (Italija) - Noam Okun (Izrael, Q) 6:2, 6:4, Stefan Koubek (Austrija, Q) - Ivo Minar (Češka) 7:6(7), 3:6, 6:3, Stanislas Wawrinka (Švicarska) - David Ferrer (Španjolska, 2) 4:6, 6:1, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!