Ostali sportovi

Pokrajac solidan protiv PRIDE borca, pobjeda Mučnjaka

Igor Jurišić • ponedjeljak, 18.12.2006.

Sinoć je u Ljubljani pred prepunom dvoranom Tivoli održan jaki ultimate fight turnir pod nazivom Jungle Fight: Invades Europe, na kojem je jedna od glavnih zvijezda večeri bio i naš Igor Pokrajac, član Crocop Teama...

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Igor je za protivnika imao gorostasnog Brazilca Assueria Silvu, čovjeka koji iza sebe ima borbe u PRIDE i UFC borilištima, te niz mečeva sa eminentnim MMA imenima, poput Alexandera Emelianenka ili UFC prvaka Tima Sylvie. Pokrajac je pružio izvrstan otpor 20-ak kilograma težem i fizički puno snažnijem protivniku. U prvoj rundi je čak udarcima oborio gorostasnog Brazilca i malo je nedostajalo da već sredinom prve runde meč bude gotov. Ipak, iskusni Silva se uspio oporaviti i preuzeti kontrolu u meču. U drugoj i trećoj rundi iz klinča obara našeg borca te ground 'n' pound udarcima stvara odlučujuću prednost. Tijekom cijelog meča Pokrajac je dominirao u borbi na nogama, no Brazilac je u potpunosti vladao u parteru, što mu je na kraju donijelo i zasluženu pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Naš drugi predstavnik Saša Mučnjak imao je više sreće i slavio u ne previše atraktivnom meču sa slovačkim borcem Martinom Božikom . Meč je razriješen redinom druge runde. Oba borca djelovala su već prilično iscrpljeno i tada Mučnjak plasira seriju udaraca šakama koji obaraju Slovaka i sudac prekida meč.

Slika 4 od 4.
Foto: Nikola Movrić

Nakon Mučnjakove borbe u ring su izišli Brazilac Danilo Robetti i domaći borac Klement Fister.Fister je izuzetno agresivno otvorio borbu, atraktivnim judaškim bacanjem srušio Brazilca, no u parteru nije uspio ništa značajnije napraviti. Nakon što se su borci vratili u stojeći položaj, Fister pokušava još jedno bacanje, no ne uspijeva u tome i završava u podređenoj poziciji. Brazilac nije propustio ukazanu priliku i s nekoliko udaraca šakama pogađa već vidno umornog Fistera te okončava meč gušenjem.

Slika 6 od 7.
Foto: Nikola Movrić

Treća MMA borba na programu bila je ona između Amerikanca Stevena Cantwella i Brazilca Leonarda Pecanhe. Tijekom cijelog meča Amerikanac je bio korak ispred svog protivnika i nadvisio ga u svim elementima ovog sporta. Iako borba nije bila posebno zanimljiva, ipak vrijedi istaknuti izvrsnu obranu od rušenja Cantwella, takozvani sprawl, koja je naprosto izluđivala Pecanhu. Najzanimljiviji trenutak borbe dogodio se potkraj treće runde kada Cantwell snažnom serijom GnP udaraca razbija brazilčevu arkadu i sudac je prisiljen prekinuti meč.

Jedna od najzanimljivijih i najatraktivnijih borbi turnira bila je ona između Slovenca Dalibora Anastasova i Amerikanca Richarda Montgomerya. Anastasov je u svom prepoznatljivom stilu agresivno krenuo na Montogomerya, i od samog početka mu dao do znanja tko je gazda u ringu. Amerikanac je konstantno bio izložen kanonadi udaraca, od koljena do GnP udaraca u parteru i na kraju mu nije preostalo ništa drugo nego predati borbu.

Slika 5 od 5.
Foto: Nikola Movrić

Još jednu zanimljivu prilično jednostranu borbu smo vidjeli u meču Francuza Anthonya Ree i Brazilca Rodriga Riscada. Sve što je Brazilac pokušao u borbi, bila su dva pokušaja rušenja koja je Rea lako obranio, a potom se tijekom cijele prve runde poigravao s Riscadom. Brazilac je na trenutke podsjećao na boksačku vreću, s obzirom na to koliko je udaraca primio, a njegova agonija okončana je sudačkim prekidom potkraj prve runde.

U posljednjoj ultimate fight borbi dana Brazilac Ronaldo "Jacare" Souza se s lakoćom obračunao sa Izraelcem Haimom Gonzalijem. Bila je to rutinska izvedba poznatog Brazilca, rušenje, side mount, Izraelac traži spas okretanjem leđa, no "Jacare" bez problema rješava borbu gušenjem.

Slika 3 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Na samom početku natjecanja održano je nekoliko uvodnih borbi po K-1 i boksačkih pravilima. U prilično nezanimljivoj borbi bosanski predstavnik Draženko Ninić je sudačkom odlukom svladao Tajlanđanina Leonarda Sithpoleka dok naš Antonio Bosnić nije imao šansi protiv solidnog Slovenca Denisa Maksuta te je izgubio borbu nokautom koljenom u glavu. Slovenski borac Danny Marhod poražen je od Brazilca Vitora Marande krasnim udarcem desnim high kickom, a u jedinoj borbi po boksačkim pravilima, Slovenac Robert Kramberger je nokautirao srpskog predstavnika Srđana Knjaževića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!