SP 2006.

Engleska - Paragvaj: Englezi krenuli autogolom

Vedran Stilin • subota, 10.06.2006.

Nogometaši Engleske i Paragvaja otvorili su skupinu B međusobnim dvoboju u Frankfurtu. Iako su prije susreta bili apsolutni favoriti, Englezi su se podosta namučili protiv neuvjerljivog Paragvaja te ja na kraju jedna greška južnoameričke obrane presudila utakmicu...

Na ispunjenom stadionu u Frankfurtu Englezi su krenuli od prve minute agresivno protiv Paragvaja, koji je na posljednja dva SP odigrao vrlo dobro zbog čega se nadaju da će i na ovom barem proći skupinu. Ipak, da će im to biti zaista teško potvrdio je sam početak dvoboja s Englezima.

"Otočani" su krenuli puno agresivnije zbog čega je u nekoliko navrata morao reagirati vratar Jusito Villa. Ipak, bio je nemoćan u četvrtoj minuti kada sudac dosuđuje slobodni udarac za Englesku na nekih 30 metara od paragvajskog gola. Loptu naravno uzima Beckham čiji odlični ubačaj u vlastitu mrežu glavom sprema nespretni kapetan Gamarra.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Brzo vodstvo dalo je krila Englezima koji su i dalje nastavili pritiskati, a da stvar bude još gora za Paragvaj vratar Villa se ozlijedio u sedmoj minuti zbog čega je u igru morao ući neiskusni Bobadilla. Potonji je do sada samo pet puta stajao na vratima, a već u prvoj intervenciji je pružio engleskoj priliku da poveća vodstvo iz dosuđenog indirektnog udarca. Ipak, Beckhamov udarac odlazi daleko iznad gola.

Početni pritisak Engleza splasnuo je kako se poluvrijeme bližilo kraju tako da do kraja prvih 45 minuta treba izdvojiti samo još bezuspješne pokušaje Lamparda i Beckhama. Paragvajci su do najizglednije prilike došli u sudačkoj nadoknadi, međutim jako dobar okret i udarac Valdeza uspijeva ukrotiti vratar Robinson.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Na prvu pravu prigodu u nastavku se čekalo sve do 60. minute. Tada Ashley Cole vrlo dobro šutira, ali spremni Bobadilla zaustavlja ovaj pokušaj. U istoj minuti vidjeli smo prigodu i na drugoj strani, no nju ne iskorištava Parades. Najraspoloženiji paragvajski igrač Valdez u 64. minuti je promiješao englesku obranu, a za završni udarac nije imao dovoljno snage.

U lošem drugom dijelu još treba samo izdvojiti dva dalekometna pokušaja Lamparda. Na njegovu žalost niti jedan nije našao put ka mreži vrlo dobrog Bobadille tako da je završilo minimalnom pobjedom Engleza 1:0. Iako nisu niti postigli pogodak jednoj od glavnih kandidata za osvajanje SP ova startna pobjeda je itekako važna za naredne utakmice koje je očekuju u B skupini. S druge strane Paragvaj ukoliko želi nešto napraviti na ovom natjecanju mora puno bolje zaigrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!