SP 2006.

Trinidad i Tobago - Švedska: Trinidad posramio Šveđane

Ivana Strahija • subota, 10.06.2006.

Debitantski Trinidad i Tobago dobro su se tijekom cijele svoje prve ikad utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. I sa igračem manje u drugom dijelu, i uz neprestane švedske napade domaćini ovog meča nisu se dali zaplašiti...

Debitantski Trinidad i Tobago dobro su se držali tijekom cijele svoje prve ikad utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. I sa igračem manje u drugom dijelu, i uz neprestane švedske napade, domaćini ovog meča nisu se dali zaplašiti.

Utakmicu očekivano otvaraju Šveđani. U 5. minuti Tobažani ruše Henrika Larsonna na rubu kaznenog prostora, što gostima daje odličnu prigodu slobodnog udarca. Larsonn puca topovski, no njegova je lopta neprecizna i odlazi daleko pored desne vratnice.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Šveđani nastavljaju u istom tonu. U 7. minuti Christian Wilhelmsson dodaje do Zlatana Ibrahimovića, no vratar Tirinidada je na mjestu. U 15. minuti isti dvojac pokušava još jednom, ali Ibrahimovićeva lopta leti pored gola. Trse se Šveđani i dalje, pokušavaju Fredrik Ljungberg, Anders Svensson kao i već spomenuti Ibrahimović i Larsonn. Iako su igrači Švedske neprecizni u završnici, pohvala odlazi i na račun domaćeg vratara Shaka Hilsopa.

Posljednjih nekoliko minuta susreta osokolili su se i igrači Trinidada i Tobaga, pa tako prvo Carlos Edwards koristi neopreznost švedske obrane, no ne uspijeva prevariti i vratara Ramija Shaabana. Minutu pred kraj okušao se i njegov suigrač Christoper Birchall, lopta odlazi pored švedske vratnice, a potom Collin Samuel lijepo nabacuje za Edwardsona, no njegova lopta odlazi daleko pored gola.

Na početku drugog dijela hladan tuš za igrače Trinidada i Tobaga: drugi žuti karton dobiva John Avery, slijedi i crveni pa momčad ostaje s igračem manje protiv raspucanih Šveđana. No, ipak se nisu trebali brinuti, jer Švedsku reprezentaciju danas sreća nije mazila.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U 55. minuti promašuje Ljundberg, odmah slijedi i prebačaj Ibrahimovića. Potom iznenađuje Tobažanin Cornell Glen, koji u 60. minuti probija švedsku obranu i oštro puca ka protivničkom golu, no njegova lopta završava tek u vratnici.

Potom slijede minute Marcusa Allbacka, Šveđanina koji je zamijenio Svenssona, no on uspijeva čak četiri prigode poslati niz vodu. Vratar Trinidada i Tobaga opet pokazuje svoju virtuoznost i time zaslužuje titulu igrača susreta.

Unatoč činjenici da su dominirali terenom, Šveđani do isteka susreta ne uspijevaju zatresti mrežu Trinidada i Tobaga. Izgleda da ih je ponovno uhvatila stara boljka, naime ta je reprezentacija na proteklom Europskom i Svjetskom prvenstvu pobijedila tek u dvije utakmice. I u ovaj su susret ušli kao apsolutni favoriti, vjerojatno očekujući laku pobjedu i osvajanje sva tri boda, no Trinidad i Tobago uspješno ih je podsjetio da za pobjedu treba postići i barem pogodak.

Sve u svemu, utakmica koju se isplatilo pogledati, ako zbog ničeg drugog onda zbog srčane borbe igrača Trinidada i Tobaga, inače najmanje zemlje koja se ikad plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo. (Ivana Strahija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!