SP 2006.

Argentina - O. Bjelokosti: Slonovi igrali, Gaučosi zabijali

Tomislav Pacak • subota, 10.06.2006.

Sjajnu utakmicu odigrali su Argentina i Obala Bjelokosti, a na kraju su s(p)retniji bili Južnoamerikanci koji su upisali tri boda koja su u "smrtini smrti" izuzetno bitna. Obala Bjelokosti zaista je odigrala sjajnu utakmicu, iznad svih očekivanja, šteta je što "Slonovi" na kraju za trud nisu nagrađeni barem bodom koji su igrom taj bod sigurno zaslužili. Daleko od toga da Argentina nije zaslužila pobjedu koju je ostvarila, i Gaučosi su odigrali pravu utakmicu, bili su iskusniji, čekali su protivnika i iskoristli svoje prilike.

Dvoboj je odigran u zaista strašnom ritmu, puno jačem nego dosadašnja četiri dvoboja prvenstva, pa je već sada jasno kako je zaista nesreća spojila ove četiri reprezentacije u istu skupinu. Afrikanci su dobro otvorili susret, no Argentinci su prvi zaprijetili - Ayala je pokušao glavom nakon kornera, vratar Tizie nije najbolje reagirao, lopta mu je, čini se, prešla preko crte, no sudac De Bleeckere nije priznao pogodak.

I nakon toga su bolje igrali Afrikanci, ali Argentinci ovog puta uzvraćaju pogotkom. Do tada nevidljivi Riquelme je u 24. minuti ubacio iz slobodnog udarca u sredinu, a na pravom mjestu se u gužvi našao Crespo koji zabija za 1:0.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Obala Bjelokosti je uzvratila s nekoliko prilika. Kalou je u 30. minuti pucao pored gola sa 16 metara, dvije minute kasnije Ayala blokira Drogbu u izglednoj situaciji, a još dvije minute kasnije Kalou je opet u čistoj šansi, no sa 16 metara slabo zahvaća loptu koja odlazi pored gola.

Najbolju šansu propustio je Keita u 35. minuti, pucao je glavom slabo s pet-šest metara, ali Abbondanzieri dobro brani. Kazna za promašaje stigla je u 38. minuti. Riquelme je briljantnim dodavanjem prepolovio obranu afričke momčadi, Saviola je došao u čistu situaciju koju lijepo rješava pogotkom za 2:0.

Drugi dio donio je nastavak žestoke borbe, Obala Bjelokosti maksimalno je stisnula Argentinu koja je prijetila preko kontri. Konačno, u 82. minutu pritisak Slonova se isplatio, Dindane je s lijeve strane dao povratnu loptu na 7-8 metara, a Drogba sjajno reagira i pogađa za 2:1. Ipak, do kraja utakmice Obala Bjelokosti nije uspjela doći do izjednačujućeg pogotka, morat će se vaditi protiv Nizozemske i SiCG. Prema danas prikazanog igri, "tulipanima" i istočnim susjedima neće biti nimalo lako protiv Drogbe i društva...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!