SP 2006.

Paragvaj - Trinidad i Tobago: Oprostili se pobjedom

Ivana Strahija • utorak, 20.06.2006.

Dogodilo se ono s čime je rijetko tko računao: Paragvaj je u svojoj oproštajnoj utakmici Svjetskog prvenstva osvojio tri boda! Umjesto da Trinidadu i Tobagu omoguće da Švedsku barem iznenade ako ništa drugo, Paragvajci su se na zelenom njemačkom terenu lavovski borili...

Gledalište je bilo obojano u crveno-crno, boje Trinidada i Tobaga, no prvo je poluvrijeme ipak pripalo momčadi iz Paragvaja. U drugom su pak igrači s plavim dresovima postigli još jedan pogodak i tako iz Njemačke otputovali s uvjerljivom pobjedom.

Već su na samom početku Paragvajci najavili da se neće tako lako predati. Roque Santa Cruz već u 2. minuti na ubačaj iz kuta dobro proteže vratara Trinidada, Kelvina Jacka. Tek se u 5. minuti utakmica nakratko seli na polovicu Paragvaja, Cornell Glen pokušava loptu ubaciti u mrežu, no tu je i opet odlični paragvajski vratar Aldo Bobadilla. Minutu poslije pokušava i Aurtis Whitley, njegova silovito ispucana lopta ipak prelijeće paragvajska vrata.

Slijedi još nekoliko pokušaja igrača Trinidada i Tobaga, no Paragvajci im vrlo dobro pariraju.

U 25. minuti hladan tuš za Trinidad: Roberto Acuna iz slobodnog udarca traži Julia Dos Santosa, ovaj sa kojih šest metara od protivničkog gola loptu glavom upućuje prema mreži, ona pogađa Brenta Sanchu i trese mrežu za 1:0 Paragvajaca. Autogol je tako postao prvi pogodak za Tobažane na ovom Svjetskom prvenstvu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

S pogotkom prednosti Paragvajci dobivaju krila. U 34. minuti Nelson Valdez gađa vratara Trinidada, a u 35. minuti Denis Caniza postiže i pogodak, koji je poništen zbog zaleđa. Nekoliko minuta nakon toga Roque Santa Cruz šalje loptu pored gola, a Nelson Valdez još jednom pokušava. Do kraja susreta priliku imaju i Carlos Paredes te Jorge Nunez, dok sa strane igrača Trinidada i Tobaga nismo mogli zabilježiti nijednu priliku.

U drugi dio, vjerojatno nakon dobrog 'ribanja' u svlačionici, Trinidad i Tobago ulazi ozbiljnije. Ipak, teško spajaju dodavanja, a većinu njihovih akcija Paragvajci uspijevaju zaustaviti na dobroj udaljenosti od svojih vrata.

Od prilika Tobažana ipak treba zabilježiti onu Sterna Johna, kojem u sam peterac nabacuje Carlos Edwards, kao i prigodu Christophera Birchalla koji u 70. minuti prebacuje paragvajska vrata.

Vrlo se dobrim u redovima Trinidada i Tobaga pokazao i Russell Latapy, koji u dva navrata prijeti paragvajskom vrataru Aldu Bobadilli. Na žalost njegove momčadi sve ostaje samo na pokušaju, dok su Paragvajci ipak konkretniji.

U 86. minuti Roque Santa Cruz dodaje do Nelsona Cuevasa, koji trese mrežu Trinidada za 2:0, postavivši time i konačni rezultat susreta.

Pobjeda Paragvaja, toliko važna za momčad i nacionalni ponos te zemlje, ipak obje momčadi izbacuje iz daljnjeg natjecanja za titulu svjetskog nogometnog prvaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.Ostali
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!