Ostali sportovi

Ekskluzivan intervju s olimpijskim pobjednicima

Bruno Blumenschein • subota, 03.06.2006.

Poslije pobjede u polufinalu zamolili smo Ricarda Santosa i Emanuela Rega za ekskluzivan intervju za SportNet.hr. Evo što nam je rekao najbolji par na svijetu u odbojci na pijesku...

Za predstaviti Ricarda i Emanuela bi nam trebao cijeli jedan tekst. Dovoljno je reći kako su već 34 puta bili među četiri najbolja para u turnirima diljem svijeta, kako su aktualni olimpijski pobjednici i svjetski prvaci iz 2003. godine, dok Ricarda protivnici zovu "Zid". Emanuel je igrač koji je osvojio najveći dio nagradnog fonda i titula pobjednika raznih natjecanja.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Prvo čestitke za odličnu igru tijekom cijelog turnira i pogotovo u polufinalu. Možemo li vas zamoliti za kratak komentar meča?
"Bilo je odlično polufinale. Želim prvo reći kako su Pedro i Roberto odigrali odličan meč i želim im čestitati te naglasiti koliko su se dobro borili. Krenuli smo odlično, ali su onda oni odigrali s više žara, a mi smo malo pali. Ipak smo uspjeli u dva seta završiti meč."

Nakon odličnog početka došlo je do pada u vašoj igri.
"Kao što sam rekao, oni su počeli puno bolje igrati. Igrali su s više energije nego mi, ali na kraju smo uspjeli ući u finale. Bilo je teško kao što smo i očekivali, ali smo jako zadovoljni što smo prošli u polufinale.".

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

U drugom polufinalnom susretu je okršaj američkih parova. Imate li želju za nekog od njih kao protivnika u finalu?
"Igrali smo protiv Lamberta već i on je jako neugodan igrač s dosta kvaliteta. Dalhauser i Rogers su također odličan par i ne vidim nekog favorita u tom meču. Za nas nema prevelike razlike, dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj turnir.".

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Što mislite o Vip Openu, jeste li zadovoljni organizacijom?
"Organizacija je još bolja nego prošle godine. Najbolja stvar od svega je što vidimo dosta mladih da prate odbojku na pijesku. Djeca dolaze na tribine i navijaju i mislim da je to odlična promocija ovog sporta. To nas uvijek veseli, a pogotovo u Zagrebu u kojem nije još toliko zanimanje za odbojku na pijesku.", završio je Emanuel, ikona ovog sporta koji je po atraktivnosti među najboljima u svijetu.

Sutrašnji dvoboji američkih i brazilskih parova za treće mjesto i titulu najboljega na Vip Openu 2006 će bez sumnje pružiti nova uzbuđenja i atraktivne poteze, a takav događaj zaslužuje i ispunjene tribine. Isplati se doći!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!