SP 2006.

Raymond Domenech: "Mučili smo se u drugom poluvremenu"

Bruno Blumenschein • ponedjeljak, 19.06.2006.

Poslije susreta Francuske i Južne Koreje treneri su bili različitog raspoloženja, a kako i ne bi bili kada je Francuska imala sigurno vodstvo od 1:0, postignut drugi regularan gol koji nije priznat, da bi se sve to zaboravilo u posljednjih 20 minuta utakmice. Tako Francuska ima dva boda, a Koreja četiri dok danas još trebaju igrati Švicarska i Togo...

Izbornik Francuske Raymond Domenech: "Jako sam razočaran s rezultatom jer smo igrali nogomet visoke kvalitete i dali sve od sebe. Momčad se mučila u drugom poluvremenu, ali usprkos tome nije bilo prave prijetnje sve do izjednačujućeg pogotka. Nakon toga smo se odlučili na rizik, ali nam se nije isplatilo. Zadovoljan sam sa svim igračima, svi su obavili ono što sam tražio od njih, jedino smo se mučili s visokim loptama.".

Izbornik Južne Koreje Dick Advocaat: "Jako sam ponosan na svoju momčad. Bila je to veličanstvena predstava za povratak iz gubitka do izjednačenja protiv Francuske. Na poluvremenu sam odlučio promijeniti taktiku, odnosno staviti još jednog bočnog igrača što se uvelike isplatilo. Mi moramo gledati utakmicu po utakmicu sad. Slijedeći suparnik je Švicarska i još nijedna reprezentacija nije osigurala mjesto u nastavku natjecanja.".

Francuska je igrala dobro sve do 70. minute kada je trkački pala, a kao posljedica je došao veliki broj pogrešaka. Pokušao je izbornik Domenech sa izmjenama, ali uvođenje Davida Trezegueta u sučevoj nadoknadi nije imalo nikakvog smisla. Najbolja ocjena Domenechevog vođenja utakmice je Zidaneov pogled kada je izlazio iz igre kao zamjena. Osjećalo se kao da glavni strateg Francuske ne zna točno što želi i kako to dobiti.

Južna Koreja je odigrala prosječnu utakmicu u kojoj su iskoristili prilike koje su imali. Kod primljenog gola nisu mogli pretjerano bolje reagirati, a posebno je bio raspoložen vratar Lee. Najveća opasnost i na ovom prvenstvu stiže preko korejskih bočnih igrača koji šalju upotrebljive lopte u kazneni prostor, a Francuskoj je upravo jedna takva lopta prošla što je bilo dovoljno za izjednačenje i podjelu bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

SkrolSP 2006.Ostali
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!