Nogomet

Hrvatskoj prijeti isključenje s Eura 2008.

Ante Kojundžić • utorak, 10.10.2006.

Uoči utakmice s Engleskom koja će se odigrati u Zagrebu 11. listopada, glasnogovornik UEFE William Gaillard upozorio je hrvatske navijače da će u slučaju rasnih poruka na stadionu Hrvatskoj slijediti teške sankcije pa čak izbacivanje iz natjecanja…

Na prijateljskoj utakmici Hrvatske s Italijom, naši navijači su svojim tijelima formirali kukasti križ što je prelilo čašu kod FIFA-e, a ni UEFA sada neće prezati ni od kakve kazne u cilju suzbijanja rasizma i rasnih poruka na stadionima.

''Nećemo tolerirati rasizam. Imali smo puno problema s rasizmom u Istočnoj Europi, a Hrvatska je među najgorim rasistima'', kazao je Gaillard. ''No, to više nećemo dopustiti i poslati ćemo snažnu poruku kako bi zaustavili bilo kakve incidente tokom utakmice s Engleskom.''

Hrvatska bi mogla biti izbačena s Eura 2008. godine: ''FIFA je nedavno uvela nova pravila pomoću kojih se, u ekstremnim slučajevima, momčadima mogu oduzeti bodovi ili ih čak izbaciti iz natjecanja'', objasnio je glasnogovornik UEFE.

''Zbog problema s hrvatskim momčadima u prošlosti upozorili smo ih da će buduće kazne biti teže nego one koje smo im određivali u prijašnjim incidentima'', upozorio je Gaillard.

Rasističko ponašanje pojedinih naših navijača ne može nam nikako pomoći u misiji dobivanja domaćinstva Eura 2012. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!