Nogomet

Bilić: "Engleska je najteži test otkad igramo kvalifikacije"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 09.10.2006.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić zna da Hrvatsku u srijedu čeka najteži protivnik u ovim kvalifikacijama, štoviše, tvrdi kako je Gordi Albion najteži protivnik kojeg su "kockasti" ikada imali u kvalifikacijama. Ipak, izbornik ne krije ni optimizam, svjestan da Englezi nemaju tako dobru momčad kao što imaju dobre igrače...

Bilić je u intervjuu za Sky Sports News uglavnom dijelio komplimente na račun sljedećeg protivnika Hrvatske: "Bit će nam nevjerojatno teško. To je najteži test koji je Hrvatska ikad imala u kvalifikacijama. Engleska je jasan favorit za osvajanje skupine. Za mene, oni su jedna od najboljih momčadi svijeta."

Iako nije u velikoj formi, Wayne Rooney je, prema Biliću, najveća opsnost Engleske: "On je uvijek velika opasnost za protivnike bez obzira igrate li protiv Manchester Uniteda ili Engleske. On je glavna prijetnja."

Bilić se prisjetio i svojih godina u Premiershipu: "Navijači su nevjerojatni. Stil života je upravo ono što ja želim. Čak mi se i vrijeme sviđalo!"

Bilić je nahvalio Franka Lamparda i Rija Ferdinanda kojima je bio uzor kada su započinjali karijeru u West Hamu: "Od prvih treninga se vidjelo da su nevjerojatno talentirani igrači, s toliko energije, s toliko respekta prema starijima, s toliko kvalitete. Nije mi iznenađenje što su danas među najboljim igračima svijeta i što imaju fantastične karijere. Obojica igraju u najboljim klubovima Europe, tamo su zvijezde, kao što su i u engleskoj reprezentaciji. Ponosan sam što smo igrali zajedno."

Bilić je ipak otkrio gdje je problem Engleza u razgovoru za BBC: "Neću vam reći gdje su slabosti Engleske, ali, generalno - imaju sjajne igrače, ali u situacijama poput one na SP-u, ne igraju kao momčad. To je ono što im nedostaje - i mislim da i dalje ne igraju kao momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!