Nogomet

Lampard o Hrvatskoj: "Vatrena publika i pametni tehničari"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 09.10.2006.

Jedan od najvažnijih 'kotačića' Chelseaja i engleske reprezentacije, Frank Lampard, po lijepom pamti dosadašnje dvoboje s Hrvatskom. Lampard se nada da će i u srijedu biti "crna mačka" za Hrvate, ali priznao je da će gostovanje u Zagrebu biti najteža utakmica kvalifikacija za Englesku. Lampard je nahvalio hrvatsku školu, a upozorio je na 'neprijateljsku' publiku...

Lampardu je zaista išlo protiv Hrvatske u dosadašnjim utakmicama. Naime, svoj prvi internacionalni gol Lampard je zabio upravo Hrvatskoj u prijateljskoj utakmici u Ipswhichu, da bi na Euru 2004. također s pogotkom sudjelovao u sigurnoj engleskoj pobjedi od 4:2 u grupnom dijelu natjecanja.

Lamparda i ovog puta čeka lijep trenutak protiv Hrvatske, neovisno o tome kako igrao. Naime, u Zagrebu će 50. puta obući nacionalni dres: "Postigao sam svoj prvi pogodak za Englesku protiv Hrvatske, a zabio sam i na Euru 2004. To su lijepa sjećanja. Bit bi lijepo kad bi zabio i u srijedu, pogotovo jer će mi to biti 50. nastup. Čini se tako daleko kad sam prvi put nastupio u Sunderlandu. Puno će mi značiti tih 50 nastupa. Gerrard je nedavno došao do te brojke, i to je nešto što sam uvijek htio učiniti. Jako sam ponosan. Puno velikih imena došlo je do te brojke, želim doći i ja i onda nastaviti."

Lampard je, međutim, itekako svjestan da u Zagrebu Englesku čeka sve samo ne lagan posao. Hrvatska nikada u Zagrebu nije izgubila utakmicu od osamostaljenja, a u službenim utakmicama Hrvatska kao domaćin nije nikad izgubila.

Lampard je očito poznat s tim činjenicima, kao i publikom u Zagrebu: "Hrvatska će nas testirati. Moramo biti čvrsti protiv agresivne i neprijateljske publike, protiv tehnički jake momčadi, pokazati od čega smo sastavljeni kao momčad."

Veznjak Chelseaja dosta je nahvalio hrvatsku školu: "Uvijek proizvode mlade igrače koji su tehnički potkovani i uvijek imaju jedan poseban 'štih'. Odlučni si i bit će napaljeni da pobijede Englesku. Oni su i taktički pametna momčad. Gledao sam ih na SP-u i pružili su Brazilu jak otpor. Takve oni igrače imaju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!