Nogomet

Portsmouth jači od Chelseaja

Marin Vuković • ponedjeljak, 28.08.2006.

Kad bismo na nogomet mogli primijeniti pravilo jednostavne logike, tada bi gore navedeni naslov predstavljao neoborivu činjenicu. Kako to ipak nije slučaj preostaje nam tek da začuđeno promotrimo rezultat utakmice Middlesbrougha i Portsmoutha te prozborimo već prožvakanu tezu kako je danas u nogometu sve moguće...

Naime, prije samo pet dana Middlesbrough je bio glavni i odgovorni za najveće iznenađenje dotad odigranih utakmica Premiershipa, pobijedivši na Riversideu ni manje ni više nego aktualnog prvaka i jednu od najskupljih svjetskih momčadi, londonski Chelsea. Završilo je 2:1, a heroj je bio Mark Viduka pogotkom u posljednjoj minuti utakmice, o čemu ste mogli čitati i na Sportnetu.

Danas je pak u goste Middlesbroughu došao Portsmouth. Solidna momčad koja u prva dva kola nije primila pogodak, te je skupila četiri od šest mogućih bodova. Puna šaka brade, rekli bi navijači obzirom na činjenicu da se Pompey protekle sezone jedva spasio pada u niži rang natjecanja.

Logika kaže: Middlesbrough je pobijedio Chelsea. Chelsea je prvak Engleske. Portsmouth nema šanse. Točno, ali samo u teoriji. Statistika pak kaže nešto drugo. Middlesbrough nije svladao Portsmouth još od 1994. godine i baš kad su se "nabrusili" na punjenje gostujuće mreže - doživjeli su katastrofu.

Portsmouth je protutnjao Riversideom napunivši domaću mrežu s čak četiri pogotka i nakon tri kola izbio na drugo mjesto na ljestvici, sa sedam postignutih i niti jednim primljenim pogotkom. Izrazito nadahnutu večer imao je Nwankwo Kanu, koji je otvorio listu strijelaca ranim pogotkom već u sedmoj minuti, a 50 minuta kasnije i drugim pored svog imena. Njemu su se pridružili Benjani Mwaruwari i Svetoslav Todorov, zabivši još dva čavla u sanduk domaćina. Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Premiership, 3. kolo, 28.08.2006:
Middlesbrough - Portsmouth 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!