Nogomet

"Rooney može sam dobiti Hrvatsku"

Bernard Jurišić, HINA • ponedjeljak, 09.10.2006.

Englezi u Zagreb dolaze oslabljeni za Stevena Gerrarda, igrača koji u svakom trenutku svojim udarcem može riješiti utakmicu. Uz njega, vrlo je neizvjestan nastup i stupa obrane Rija Ferdinanda, a izbornika McClarena muči i činjenica što su neki njegovi važni igrači izvan prave forme...

Engleski nogometni izbornik Steve McClaren suočen je s nizom problema uoči gostovanja u Zagrebu. Zbog žutih kartona izostat će Steven Gerrard, Wayne Rooney je izvan forme, a branič Rio Ferdinand ima problema s ozljedom leđa.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

"Gerrard je ključni igrač naše reprezentacije i njegov izostanak je veliki gubitak", ističe veznjak Frank Lampard.

Izbornik McClaren još nije otkrio tko će zamijeniti Gerrarda, no pretpostavlja se da će to biti krilni igrač Chelseaja Shaun Wright-Phillips. On je u utakmici protiv Makedonije, koja je završila 0:0, ušao u 70. minuti umjesto Downinga.

"Protiv Makedonije smo slabo igrali po bokovima, a to automatski znači da nije bilo dovoljno centaršuteva za naše napadače. Ta se je stvar promijenila kad je u igru ušao Shaun Wright-Phillips, s njim smo dobili probojnost na bokovima. Wright-Phillips je pokazao puno samopouzdanja i to je veliko ohrabrenje za mene", izjavio je izbornik McClaren.

Što se tiče slabe forme Waynea Rooneya, njegovi reprezentativni kolege su uvjereni da će Rooney baš u Zagrebu "eksplodirati"

"Rooney je pod velikim pritiskom jer je naš najbolji igrač. Na treninzima je uvijek najbolji, stalno je nasmijan i ja se ne bojim za njega. Ne bi me začudilo da on sam dobije utakmicu u Zagrebu. Rooney je to sposoban učiniti, on je takav igrač", kazao je Gerrard.

Kvalifikacijska utakmica za EP 2008. između Hrvatske i Engleske igrat će se 11. listopada u 19 sati na stadionu u Maksimiru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!