Nogomet

Barcelona krenula pobjedom

Marko Kljaić • ponedjeljak, 28.08.2006.

Pretposljednja utakmica prvog kola španjolske Primere division odigrana je u Vigu na Balaidos stadionu. Pred skoro 32 tisuće gledatelja Celta je ugostila aktualnog prvaka Barcelonu....

Do pred sam kraj prvog poluvremena utakmica je bila izjednačena i očekivalo se da će se na odmor otići bez postignutog pogotka. Tada je u 42. minuti brazilski napadač Fernando Baiano zatresao mrežu Barcelone i doveo svoju momčad u vodstvo. To je ujedno bio i najvažniji događaj u prvih 45 minuta.

U drugi dio utakmice momčad Franka Rijkaarda kreće puno agresivnije i dolazi do izjednačenja već nakon 11 minuta igre. Srijelac je bio nitko drugi nego veliki kamerunski napadač Samuel Eto'o. Četiri minute nakon toga u listu strijelaca upisao se Lionel Messi. Barcelona vodi 2:1. Domaćini se ne predaju i već u 65. minuti postižu izjednačujući pogodak preko Gustava Lopeza.

Sam završetak utakmice donio je još veća uzbuđenja. Tri minute prije kraja igru zbog drugog žutog kartona napušta igrač Celte Iriney. Samo minutu nakon toga Barcelona rješava pitanje pobjednika. Strijelac za pobjedu i prva tri boda u novoj sezoni donosi Gudjohnssen.

Primera division, prvo kolo: Celta Vigo - Barcelona 2:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!