Nogomet

Lyon sa zvukom sirene

Maja Giljanović • nedjelja, 10.12.2006.

Peterostruki uzastopni prvak pobjedom iščupanom u posljednjim minutama susreta, ostavio je Parižane u gadnim problemima: petnaesta pozicija, niz od pet utakmica bez pobjede, dva boda od zone ispadanja...

Ranije danas rezultatski neizvjesnu, ali kvalitetom poprilično nekvalitetnu utakmicu, po velikoj hladnoći sjevera Francuske, odigrali su trećeplasirani Lille te petoplasirana momčad Saint Etiennea. Domaćin je tražio sva tri boda kako bi zadržao korak s Lensom, a ohrabrenje je tražio u remontu Milana u njegovom dvorištu (iako, ovih dana tko god stigne na San Siro odlazi kući s bodo(m)vima). Gosti su odlično krenuli u susret te poveli u 8. minuti kada loptu s očima upućenu od Piquionnea spretno sa 6 metara u mrežu Malickog posprema Ilan. Lille, međutim, izjednačava već u 22. preko Bodmera. Slijedi razdoblje neaktivne igre između dva šesnaesterca, a u 54. momčad trenera Claudea Puela pravi potpuni preokret kada Keita pravovremeno ulijeće ispred Janota na udarac Odemwingija. Prednost doduše nestaje već u 67. kada Ilan svojim drugim zgoditkom, doslovce kopijom prvog, postavlja konačnih 2:2. Lille ostaje u društvu Sochauxa na trećoj poziciji, s dva boda zaostatka za Lensom, a utjehu može pronaći u povijesnom plasmanu u osminu finala Lige prvaka. St Etienne, pak, također ostaje u igri za visoki plasman s dva boda zaostatka za navedenim dvojcem.

U posljednjem susretu kola Lyon je dočekao PSG po treći put od starta sezone. Naime, prvak i osvajač Kupa su se ljetos sreli u Superkupu, a i u Liga kupu je momčad Gerarda Houlliera uz dosta sreće nadvisila Parižane. Treća sreća - najavljivali su gosti i povukli se još u četvrtak u osamu Alpa te zabranili pristup novinarima, navijačima i ostalim namjernicima. Paris- SG proživljava najgori start prvenstva, nalazi se na petnaestoj poziciji s čak 26 bodova minusa za momčadi sa Gerlanda, navijači luduju, nazovi-navijače ubijaju, a i gradonačelnik im prijeti obustavom novčanih sredstava ukoliko ne stanu na kraj huliganima. S druge strane, lavovi uživaju: tek po jedan remi i poraz u 16 dosad odigranih kola te dominantan prolaz u osminu finala Lige prvaka. Prvu opasniju situaciju pred vratima obiju momčadi bilježimo u 11. minuti, ali Govou je neprecizan kao i minutu potom. U 16. na Hellebuyckov udarac sjajnom paradom Coupet uzvraća Landreauu. U 26., pak, Wiltordov pkušaj loba završava na okviru gola, a u 36. Govou je iz voleja zamalo neprecizan. Konačno, u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena Wiltord koristi slabu reakciju Yepesa na Juninhov slobodni udarac i dovodi domaćina u vodstvo. U nastavku PSG odlučno kreće po izjednačenje koje i stiže u 61. minuti preko Paulete. Slobodan udarac sa 18 metara Portugalac pretvara u svoj 125. prvenstveni gol u sedam sezona koje od dolaska iz Deportiva provodi najprije u Bordeauxu, a sada u glavnom gradu Francuske. Do samog kraja gledali smo inicijativu gostiju, međutim, bez izglednijih prigoda. Ona, pak, stiže u 86. kada Ben Arfin pokušaj dvostrukom obranom sjajno brani Landreau, ali ni on ne može sačuvati vrijedan bod minutu kasnije kada Cris vraća prednost domaćinu. Konačan udarac stiže u 89. minuti pogotkom Maloude za (nezasluženo) visokih 3:1.

Vezane vijesti

Francusko prvenstvo, 17. kolo:
Lille - St. Etienne 2:2, Lyon - PSG 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!