Nogomet

Dva gola Balabana u čudnoj utakmici

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2006.

Derbi susret 16. kola belgijskog prvenstva igran je u ranom poslijepodnevnom terminu u kojem je Club Brugge ugostio Standard iz Liegea. Gledatelji su mogli uživati u odličnoj utakmici s osam golova u kojoj se Standard vratio nakon što je gubio 4:1. U drugom današnjem dvoboju Anderlecht je teško izborio pobjedu protiv Brusselsa 1:0...

70 minuta susret između Club Bruggea i Standarda vodio je k tome da će Standard doživjeti katastrofu, a na kraju je velikim preokretom ipak došao do boda. Brugge je briljirao 70 minuta, vodio 4:1, no u završnici neshvatljivo pao.

Utakmicu je sjajno otvorio naš reprezentativac Boško Balaban koji u četvrtoj i 13. minuti trese mrežu Oliviera Renarda za vodstvo Bruggea 2:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a već na startu drugog dijela padaju tri pogotka. Prvo u 53. minuti Elrio Van Heerden podiže na 3:0, pet minuta kasnije Igor De Camargo smanjuje na 3:1, a u 64. minuti Ibrahim Salou vraća visoku prednost na stranu domaćina. Činilo se da su gosti posve grogirani, no u završnih 20 minuta dižu se poput Feniksa i golovima Marouane Fellainija, Oguchija Onyewua te Alija Lukunkua poravnavaju na 4:4. Boško Balaban igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio Jeanvion Yulu-Matondo i to se pokazalo velikom pogreškom domaćeg trenera. Balaban je prilikom izlaska s travnjaka dobio ovacije, a Ferrera nakon susreta zvižduke.

Anderlecht je teško u gradskom derbiju svladao Brussels s 1:0 te ostao na tri boda zaostatka za Genkom. Pobjedu Anderlechtu donio je Mohammed Tchite u 89. minuti susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!