Nogomet

Lukunić i Rubil nezadovoljni, Sharbini prema Nizozemskoj?

Hrvoje Rafaelić • ponedjeljak, 11.12.2006.

S kakvom će igračkom križaljkom krenuti u proljetne pripreme trener Rijeke Milivoj Bračun još nitko ne zna. Igrači su dobili do Božića da se izjasne o svom statusu, ali neki su već odlučili dignuti sidro s Kantride...

Na Kantridi vrijeme je velikih promjena. Nakon nekoliko godina zastupljenosti u Izvršnom odboru kluba, predsjednik Robert Ježić zahvalio se Robertu Komenu na suradnji. Nekadašnji dopredsjednik kluba izbubio je svoje mjesto u IO-u zbog lošeg sudjelovanja u financijskoj strukturi kluba. Osim u upravi Rijeke velike bi se promjene trebale dogoditi i na travnjaku.

Sve više svoje nezadovoljstvo pokazuju pojedini igrači Rijeke. Među njima prednjače Josip Lukunić, Velimir Radman i Goran Rubil. U Lukunićevom slučaju sve je jasno. Nakon odličnog otvaranja sezone njegov status u Bračunovim zamislima rapidno se pogoršao pogotovo kada se jesenski dio sezone približavao kraju. Lukunić je i disciplinski kažnjen od kluba jer je sudjelovao na Kutiji šibica iako je klubu prijavio ozljedu.

Velimir Radman zatražio je posudbu u neku sretniju sredinu koja će mu pružiti konstantu jer mu sjedenje na klupi za pričuve ne pomaže. Rijeka je tanka na poziciji vratara jer osim Žilića i Radmana nemaju dostojne zamjene. Junior Prskalo teško da će dobiti priliku. Mladi golman Rijeke prilike da potvrdi svoj talent dobiva na kapaljku iako je forma Žilića definitivno u padu i nije na prošlogodišnjoj razini kada je bio jedan od ponajboljih golmana lige. Zanimljivo je da je Radman ove godine sudjelovao u jednoj od dvije utakmice Rijeke u kojoj momčad s Kvarnera nije primila pogodak (pobjeda u gostima kod Kamen Ingrada).

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Treći slučaj, ali najvjerovatnije ne i posljednji, je Goran Rubil. Bivši kapetan U-21 reprezentacije i igrač Nantesa u Rijeci nikako da osigura standarnost u prvoj momčadi. Dragan Skočić mu je vjerovao, ali dolaskom Bračuna Rubil je prebačen na klupu pa čak u nekim utakmicama i na tribine. Plemeniti veznjak poput njega potreban je Rijeci, ali trenutno nije u prvim planovima trenera. Ugovor mu traje još godinu i pol, ali kako i sam kaže ne želi ga odraditi sjedeći na klupi. Talent kakav Riječani rijetko imaju prilike vidjeti propada u svojim najboljim godinama dok neki igrači imaju kredite iako su već odavno trebali zamjeniti mjesto na klupi s Rubilom.

Ahmad Sharbini važe inozemne ponude. Početkom listopada odbijen je danski Brondby, ali teško da će se odbiti najnovija ponuda nizozemske NAC Brede. Ponuda vrijedna pola milijuna eura zaintrigirala je ne samog Sharbinija već i direktora Koljanina pa je moguće da će napadač s Kantride Božić dočekati u Nizozemskoj. Iako trenutno dijeli drugo mjesto najboljeg Rijekinog strijelca u HNL-u sa Senadom Brkićem (31 gol), Sharbini proživljava teške trenutke na Kantridi. Situacije poput zviždanja i negodovanja domaćih navijača teško utječu na ovog mladog riječkog golgetera i odluku o odlasku u inozemstvo neće biti teško donijeti jer kako i sam kaže "u HNL-u mogu zaigrati samo za svoju Rijeku".

Iako bi se Uprava trebala prvo pobrinuti o svojim igračima kojima na ljeto ističe ugovor (Linić, Šarić, Lerant...), Rijeka je bacila oko u susjedstvo u kojem ne cvjetaju ruže. Pulski prvoligaš još nije definirao svoj status u HNL-u, ali Rijeka bi voljela neke njihove igrače vidjeti u svom klubu pogotovo obrambenog igrača Iftića. Je li i hoće li to biti pojačanje za Rijeku pokazati će proljetni dio sezone u kojem Rijeka brani osvajanje nacionalnog kupa i sada već izgubljeno drugo mjesto u HNL-u.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!