Košarka

Bez iznenađenja u nedjeljnim susretima

Marko Kljaić • ponedjeljak, 26.03.2007.

Jučer odigrane utakmice Španjolske ACB lige nisu donjele nikakva iznenađenja. Real i Barcelona upisali su očekivane pobjede. Joventut je u nedjeljnjom derbiju bio bolji od Unicaje...

Madrižani su utakmicu protiv Fuenlabrade shvatili vrlo ozbiljno i nisu dozvolili nikakva iznenađenja. Čak su sedmorica domaćih igrača imala više od deset ubačenih poena, cijela momčad je imala 38 skokova i 23 dodavanja što govori o odličnoj momčadskoj igri. Naš Marko Tomas je na terenu proveo 26 minuta i uz tri skoka i jedno dodavanje ubacio je sedam poena. Najbolji u njegovoj momčadi bio je Axell Hervelle s ubačenih 15 poena, 10 skokova i šest dodavanja. Fuenlabradu je predvodio Guardia Salva s 20 poena.

Damir Mulaomerović (12 poena, dva skoka i tri dodavanja) i Diego Fajardo (15 poena i 12 skokova) nisu imali dovoljno raspoložene suigrače koji bi im pomogli da pobjede zahuktalu Barcelonu. S druge strane, Juan Carlos Navarro s 27 poena i Jaka Laković sa 16 bili su nezaustavljivi za slabu obranu Bruese. Roko ukić ponovno nije bio previše raspoložen. Za 14 minuta igre ubacio je samo četiri poena, imao jedan skok i tri dodavanja.

Etosa i Valladolid odigrali su u Alikanteu derbi začelja. Gosti su odnjeli pobjedu boljom igrom u posljednje dvije čevrtine koje su dobili s 15 poena razlike. Bruno Šundov je s devet poena bio drugi strijelac domaće momčadi. Larry Lewis (19 poena, 10 skokova i tri dodavanja) jedini je u dresu domaćina zadovoljio svojom igrom. Valladolid su do pobjede predvodili Hopkins s 19 poena i San Miguel sa 16 poena.

Joventut je utakmicu s Unicajom također riješio u posljednje dvije četvrtine. Odličnom skok igrom boljim šutem iz igre domaćini su ubilježili 16. pobjedu u sezoni. Trojac koji je predvodio domaće bili su Rudy Fernandez (19 poena, sedam skokova i pet dodavanja), Charles Gaines (16 poena i 14 skokova) i Andrew Betts (14 poena i osam skokova). Slovenac Marko Tušek je bio najbolji kod Unicaje s 18 poena i četiri skoka.

Mario Stojić (14 poena, tri skoka i tri dodavanja) i Marino Baždarić (15 poena, dva skoka i tri dodavanja) ponovno su odigrali vrlo dobru utakmicu. Uz njih dvojicu odlični su bili i Yanez (19 poena i pet skokova) i Moss (19 poena i osam skokova). Sve to nije bilo dovoljno jer su gosti predvođeni Vromanom (20 poena i 12 skokova) i Davidom (19 poena i sedam skokova) slavili nakon produžetaka rezultatom 97:91.

Murcija je također bila dopar domaćin i prepustila pobjedu Estudiantesu. I u ovoj utakmici odlučujući je bio nastavak u kojem su gosti posložili svoje redove i u zbudljivoj završnici slavili rezultatom 85:83. Murciju su šuterski predvodili Kevin Thompson i Stephane Risacher, obojica s 19 poena. U dresu Estudiantesa je Hernan Jansen skupio 25 poena i sedam skokova.

Španjolska ACB liga, 25.03.2007, 26. kolo: Etosa Alicante - Grupo Capitol Valldolid 61:73, DKV Joventut - Unicaja 88:74, Bruesa GBC - Winterthur F.C. Barcelona 68:76, ViveMenorca - Grupo Dunas 91:97, CB Murcia - MMT Estudiantes 83:85, Real Madrid - Alta Gestion Fuenlabrada 99:79.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!