Zimski sportovi

"Snježna kraljica je bolja od Olimpijskih igara"

Bruno Blumenschein • četvrtak, 04.01.2007.

Odmah nakon nastupa najboljih skijašica, Sportnet.hr Vam donosi ekskluzivne izjave. Osim što je Marlies Schild odvozila "svemirsku" vožnju, rasplesana je bila Resi Stiegler, a odlična, treća Ana Jelušić...

Kao treći predvozač niz sljemensku stazu se spustio Ivica Kostelić, kojeg smo upitali za mišljenje prije početka same utrke. "Staza je dobra i odlično pripremljena, a snijeg dovoljno tvrd. Mislim da će izdržati, a jedino će teško biti posljednjim brojevima. Atmosfera je najbolja u cijelom Svjetskom kupu, a vjerujem kako će Ana biti na postolju.".

Nije trebalo dugo čekati na uzbuđenja, ali je neizvjesnost u prvoj vožnji "uništila" Marlies Schild. Austrijanka, za koju je i sam Ivica Kostelić ustvrdio kako je "najbolja ove sezona i otišla za korak dalje od ostalih", odvozila je nevjerojatnu prvu vožnju i ostavila protivnica na velikoj udaljenosti.

"Mislim da sam dobro odvozila prvu vožnju. Nisam napravila nikakvu veću i značajniju pogrešku. Atmosfera je odlična kao i svaki puta u Zagrebu jer ima jako puno ljudi i svi navijaju. Što se tiče snijega, nije tvrd kao što je bio u Semmeringu, ali je dobar.", prokomentirala je ukratko Tanja Poutainen, Finkinja koja je otvorila ovogodišnju Snježnu kraljicu.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Nakon dvije sezone u kojima nije uspjela završiti vožnju Monika Bergmann-Schmuderer, startni broj 13 je bio sretan za Nijemicu. Posljednjih nekoliko vrata sam razmišljala o tome i kada sam ušla u cilj je bilo - napokon sam završila stazu u Zagrebu! Atmosfera je zaista nevjerojatna i pravi je užitak biti ovdje.", rekla je dobro raspoložena Monika.

Zaštitni znak Resi Stiegler, ples u ciljnoj ravnini nije izostao niti ove godine, a razloga je bilo napretek nakon dobre prve vožnje: "Teško je na doljnjem dijelu staze jer je tu snijeg mekši. Atmosfera je zaista odlična, nevjerojatna. Utrka je najbolja u sezoni i bolja od Olimpijskih igara!, prokomentirala je "razigrana" Amerikanka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!