Rukomet

Sorry Vori...

Petar Plevnik • utorak, 23.01.2007.

Zahvaljujući iznenađujućim pobjedama Poljske i Islanda, treće izdanje Sportnetove momčadi kola donijelo je neka nova lica. Starosjediocima Baliću i Camari pridružilo se još pet debitanata, među kojima i naš Mirza Džomba...

Slika 1 od 2.

Slawomir Szmal (Poljska) - Iako je kuvajtski vratar Saad Al Azemi u pobjedi svoje reprezentacije nad Grenlandom upisao čak 27 obrana, prednost u izboru golmana kola dali smo poljskom vrataru, koji je sa svojih 19 obrana jedan od najzaslužnijih što su Poljaci u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini C svladali Njemačku i kao prvoplasirana momčad s dva boda otišli u drugi krug.

Karol Bielecki (Poljska) - Uz vratara Szmala u momčadi kola ovaj se put našao još jedan Poljak, i to posve zasluženo. Lijevi vanjski Magdeburga Karol Bielecki sa sedam je pogodaka predvodio Poljake do pobjede protiv Njemačke te uz to odradio lavovski dio posla u obrani, što je dovoljan razlog da ovog 101 kg teškog i 202 cm visokog 24-ogodišnjaka uvrstimo u momčad kola.

Olafur Stefansson (Island) - Iako ne bi bilo nezasluženo ni da smo na poziciju desnog vanjskog uvrstili Slovenca Jurea Nateka ili našeg Petra Metličića, odlučili smo se za Perinog suigrača iz Ciudad Reala, Olafura Stefanssona. Stefansson je u islandskom razbijanju Francuske sudjelovao sa šest pogodaka, uz stopostotnu realizaciju s linije sedam metara (4/4).

Mirza Džomba (Hrvatska) - Najbolje desno krilo svijeta još je jednom potvrdilo dobro nam poznatu priču sa velikih natjecanja prema kojoj kako se bliži kraj turnira tako i Džomba igra sve bolje i bolje. Nakon nešto slabijih igara protiv Maroka i Južne Koreje, Džomba je protiv Rusije bio na tragu svojih najboljih izdanja, što je rezultiralo sa osam pogodaka, uz stopostotnu realizaciju sa linije sedam metara (4/4).

David Davis Camara (Španjolska) - Tri susreta - tri pobjede, očekivani je učinak svjetskih prvaka Španjolaca nakon natjecanja po skupinama. Jedan od najzaslužnijih za to je svakako David Davis Camara. Tamnoputo lijevo krilo Granollersa sa 31 godinom na leđima u životnoj je formi, što su na svjoj koži najbolje osjetili Česi kojima je utrpao sedam komada, bez promašaja iz igre. Više nego dovoljno da se po drugi puta nađe u našoj momčadi kola.

Ivano Balić (Hrvatska) - Ivano Balić još je jednom dokazao zašto je mozak hrvatske momčadi. U trenucima kada su Rusi prijetili sustizanjem hrvatske prednosti Balić je bio taj koji je najčešće preuzimao odgovornost u svoje ruke i kao obično to je završilo uspješno. Ponovno je dovodio do ludila ruske divove u obrani što je ovaj put rezultiralo sa brojkom šest u rubrici, ali i još važnije sa puno slobodnog prostora za Metličića.

Gyula Gal (Mađarska) - Iako je Igor Vori pružio još jednu odličnu partiju te je i dalje bez promašaja na turniru, i ovaj put je Igor u našem izboru ostao kratkih rukava. Ovaj smo put ulogu kružnog napadača bili prisiljeni dodijeliti Gyuli Galu. Naime, Mađar je praktički sam dovukao naše sjeverne susjede do pobjede nad Angolom (34:31), postigavši 10 pogodaka iz isto toliko pokušaja, što svakako nije uobičajen podatak za jednog kružnog napadača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!