Košarka

Tomas u finalu Uleb kupa protiv Lietuvos Rytasa

Bruno Blumenschein, Hrvoje Rafaelić • utorak, 20.03.2007.

Unatoč porazu u večerašnjoj utakmici od srpskog FMP-a, Lietuvos Rytas se plasirao u finalu Uleb kupa. Više sreće i preciznosti je imao Real Madrid Marka Tomasa, koji je sa 84:63 izbacio Unics Kazan...

FMP - Lietuvos Rytas

Prije tjedan dana Litavci su pobjedili na domaćem terenu sa plus 11, što je bila dovoljna zaliha za uzvratni susret u kojem FMP nije imao sreće niti koncentracije za veliki uspjeh. Prvake iz 2006. godine predvodio je Matt Nielsen sa 19 poena (šut za dva 6-8, za tri 1-4), tri skoka i ukradenom loptom. Odlično je odigrao i Rush Kareem koji je ubacio petnaest poena, uz skok i asistenciju. FMP je dobro otvorio utakmicu te je slavio u prvoj četvrtini sa 20:16. Do poluvremena su uspjeli prepoloviti vodstvo gostiju te su imali pet koševa prednosti (37:32).

Dobra obrana gostiju nije dopuštala domaćinu odvajanje na više od pet poena razlike pa su tako treća četvrtina (57:53) i posljednji sučev zvižduk (72:69) odlučili koja će momčad pokušati osvojiti Uleb kup u Charleroiju.

Kod domaćina odličnu utakmicu odigrao je trojac Aleksandar Rasić (15 poena, dvije asistencije), Zoran Erceg (15 poena) i Miloš Teodošić (14 poena, četiri skoka, dvije asistencije), ali to im nije bilo dovoljno za prolazak u finale.

Real Madrid - Unics Kazan

Za razliku od FMP-a, Real Madrid je na svom terenu uspio nadoknaditi sedam koševa minusa iz prvog susreta i plasirati se pored Unics Kazana u finale Uleb kupa. Tako će Marko Tomas u Charleroiju imati priliku osigurati veliki europski trofej i plasman u Euroligu slijedeće godine.

Otpor odličnih Rusa (čitaj: Litavaca), kraljevi su slomili u trećoj četvrtini, koju dobivaju sa trinaest koševa razlike za što su najzaslužniji Louis Bullock (27 poena) i Felipe Reyes (23 poena). Real je u drugom poluvremenu uspio dobiti ravnotežu između vanjske i unutarnje igre pri čemu su Bullock i Charles Smith najviše radili problema bekovima Unicsa, dok su Reyesu pomagali Sekulić i Hervelle.

Veliki posao za Real je odradio Unicsov organizator igre, Jerry McCullough. Bivši igrač Cibone nije mogao naći svoj ritam te je susret završio sa svih 12 promašenih šuteva, a najbolju predstavu je ponudio Darijuš Lavrinovič sa 13 ubačenih poena. U redovima Madrižana, Marko Tomas je igrao tek šest minuta i uz dva promašena šuta dodao jedan skok.

Uleb kup, polufinale, 20. ožujka 2007.:
FMP - Lietuvos Rytas 72:69
Real Madrid - Unics Kazan 84:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!