Košarka

Tau otklonila prijetnju

Deni Kirinčić • nedjelja, 25.03.2007.

Nakon jednog dijela 26. kola španjolske košarkaške lige sve je ostalo isto. Vodeća Tau Ceramica zadržala je vodstvo zahvaljujući teškoj pobjedi na gostovanju kod Girone koja je unatoč porazu zadržala treće mjesto. U derbiju između Caje San Fernando i Pamese uspješniji su bili domaćini koji s preuzeli osmu poziciju...

Tau Ceramica našeg Zorana Planinića ostvarila je još jednu važnu pobjedu u očuvanju prvog mjesta. Protiv trećeplasirane Girone nije bilo lako, ali stečenom razlikom u prvoj četvrtini kontrolirali su susret i zasluženo slavili s 83:77. Najraspoloženiji u redovima Ceramice bio je Igor Rakočević s 27 poena, a pratio ga je Tiago Splitter s 20 poena. Naš Zoran Planinić ostvario je skroman učinak. Za 13 minuta ubacio je samo pet poena i dodao dva skoka u obrani. Kod Girone najistaknutiji su bili Arriel McDonald i Gregor Fučka sa 16, odnosno 17 poena. Ključ utakmice je bila već spomenuta prva četvrtina kada su gosti došli do 22:16, a s istom prednošću su i završili susret. Najveću priliku, Girona je propustila u 35. minuti kada je došla do 64:64, ali je nakon toga ponovno dopustila gostima da odu na osam poena razlike (72:64).

Derbi sredine pripao je San Fernandu koji je nakon očajne prve četvrtine preuzeo kontrolu nad utakmicom i dobrom igrom u nastavku uzeo pobjedu 85:74. Vrlo dobar učinak ostvario je naš Branimir Longin koji je s 15 poena zauzeo mjesto drugog najboljeg strijelca. Ekipu je predvodio Michal Ignerski s 20 poena. Pamesu je predvodio Dejan Milojević s 22 poena. Pamesa je najveću rupu u igri imala u periodu od 29. do 35. minute kada nisu dali niti jedan koš. Od 53:53 Caja je napravila seriju od nevjerojatnih 16:0 i nakon toga više nije dopustila Pamesi povratak u utakmicu.

Utakmica između Lagun Bilbaa i Granade bila je ipak najuzbudljivija utakmica dana. Nakon dobrog početka, Bilbao počeo igrati sve lošije i lošije, dok je Granda radila sve veću razliku. Nakon prve bilo je pet poena razlike, a na poluvremenu Granada je imala veliku prednost 45:33. Ipak, u nastavku je Bilbao krenuo bolje i polako je smanjivao razliku, a već u 28. minuti došli su do izjednačenja 52:52. Od tada imali su laganu prednost, ali do 34. minute pitanje pobjednika ponovno je visjelo u zraku (60:60). Zadnjih pet minuta domaćini su ipak pokazali veću koncentraciju i sa konačnih 77:69 uzeli pobjedu. Naš Marko Banić je za 26 minuta ubacio 10 poena uz sedam skokova. Kod Granade najbolji je bio Talijan Nicola Gianella s 18 koševa.

ACB liga, 24.3.2007., 26. kolo, :Lagun - Granada 77:69, Girona - Tau Ceramica 77:83, Caja San Fernando - Pamesa 85:74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!