Košarka

Dinamo i Benetton za prolaz dalje, Partizan se nada čudu

Bojan Poturica • srijeda, 21.03.2007.

Naslov ovoga teksta ukratko bi mogao sumirati sve ono važno što će se dogoditi u posljednjem kolu Top 16 Eurolige. Situacija u skupinama D i F je poznata, no zanimljivo će biti u skupinama E i G...

U skupinama D i F su poznate dvije prvoplasirane momčadi koje su osigurale Final Eight. U skupini D Tau Ceramica ima perfektan omjer 5-0, dok se na drugom mjestu nalazi Maccabi s omjerom 3-2. Te dvije momčadi će na domaćim terenima u ovom kolu pokušati stići do novih pobjeda iako su već osigurale plasman dalje. Španjolci će ugostiti francuski Pau-Orthez (1-4), dok će Neven Spahija biti domaćin Lottomatici (1-4) Jasmina Repeše.

U skupini F prvoplasirani Panathinaikos (5-0) ide na gostovanje kod drugoplasirane Barcelone (3-2). Kako su obje momčadi osigurale plasman dalje, može se očekivati dobra i atraktivna košarka jer nema pritiska niti na jednu ekipu. Prokom (1-4) će protiv Efes Pilsena (1-4) pokušati doći do druge pobjede.

U skupini E CSKA je osigurao prolaz dalje s pet pobjeda u pet kola. No još uvijek nije poznata momčad koja će osigurati drugo mjesto. Ako je suditi po rasporedu, to će biti Olympiacos (2-3) koji će na domaćem terenu ugostiti Joventut (1-4). Ipak, Španjolci su neugodna momčad i ukoliko Grci ne budu dovoljno koncentrirani tijekom cijelog susreta, neće im biti lako. Partizan (2-3) će u Pioniru pred punim tribinama pokušati nanijeti prvi poraz ruskom CSKA-u. Rusi nemaju nikakvog pritiska u ovom susretu, ali teško je za vjerovati da se neće boriti da stignu i do šeste pobjede. Ipak, beogradska momčad se nada čudu.

Skupina G ponudit će izravan ogled između Dynama i Benettona u Moskvi. I jedna i druga momčad imaju omjer 3-2 i pobjednik tog susreta plasirat će se u drugi krug. U prvom susretu je Benetton u Italiji slavio 74:55, no ovoga puta su Rusi u prednosti zbog domaćeg terena. U drugom susretu, Aris (0-5) će pokušati doći do počasne pobjede protiv Unicaje (4-1).

Parovi 6. kola Top 16 Eurolige:
Srijeda, 21. ožujak 2007.: Prokom - Efes Pilsen, Barcelona - Panathinakos, Dynamo Moskva - Benetton, Aris - Unicaja
Četvrtak, 22. ožujak 2007.: Tau Ceramica - Pau-Orthez, Maccabi - Lottomatica, Olympiacos - Joventut, Partizan - CSKA Moskva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!