Košarka

Grci Dinamovi junaci

Branimir Korać • srijeda, 21.03.2007.

Najveća nedoumica oko putnika u četvrtfinale Eurolige vladala je u skupini G gdje su Dinamo i Benetton u izravnom dvoboju odlučivali o putniku u četvrtfinale. Rusi predvođeni sjajnim Grcima Fotsisom i Papadopoulosom odnose pobjedu...

Skupina G:

Najneizvjesniji susret posljednjeg kola drugog kruga Eurolige igran je u Moskvi. Dinamo je ugostio Benetton u izravnom dvoboju za prolaz u četvrtfinale. Računica je bila jednostavna - pobjednik ide dalje, poraženi završava europsku priču.

Rusi su vrlo nervozno otvorili utakmicu i odigrali vjerojatno najlošije poluvrijeme ove sezone. U prvih 20 minuta limitirani su na smiješnih 23 poena, no imali su sreće što je Benetton također u napadačkom dijelu odigrao slabije od očekivanja i nije uspio doći do značajnije prednosti od 35:23. Sedam minuta drugog poluvremena Benetton je ostao bez poena, a sam Fotsis u tom razdoblju je ubacio deset poena i vratio Moskovljane. Do kraja regularnog dijela igra se praktički koš na koš, a Fotsis propušta priliku osigurati Dinamu pobjedu u regularnom dijelu. Imao je dva slobodna bacanja u samom finišu susreta, prvo ubacio, drugo promašio, nakon kojeg su Rusi ipak uhvatili loptu, ali i promašili polaganje. U produžetku se također vodi velika borba, ali Dinamo na kraju s dva slobodna bacanja Papadopoulosa dolazi do pobjede 68:65.

Fotsis je bio prvo ime susreta. Učinak od 22 poena i nevjerojatnih 24 skokova već sad mu garantira poziciju MVP-a kola dok je njegov sunarodnjak Papadopoulos doda 24 poena i 11 skokova. Kod Benettona 13 poena ubacio je Mordente, a 12 Gigli.

U drugom susretu skupine Aris je ubilježio prvu pobjedu protiv Unicaje. U Solunu su slavili s vrlo uvjerljivih 83:65 dominiravši cijelim susretom. Domaćin je u utakmicu ušao sa željom da ostvari pobjedu, prvu u drugom krugu Eurolige, i u tome je uspio. Dominirao je cijelim susretom i na kraju uvjerljivo slavio. Odličnu utakmicu odradili su Simonas Serapinas koji je ubacio 16 poena uz šest skokova te Mike Wilkinson s 11 poena, šest asistencija i pet skokova. Kod Unicaje Marcus Faison ubacio je 18 poena uz osam skokova dok je Daniel Santiago dodao 13 poena i šest skokova.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Skupina F

U skupini F sve je bilo poznato još i ranije. Barcelona i Panathinaikos osigurali su prolaz u četvrtfinalu, a u posljednjem kolu susreli su se u Barceloni. Slavili su Španjolci s visokih 87:66 osiguravši pobjedu u drugih 20 minuta susreta. Oba trenera susret su iskoristili za rotaciju većeg broja igrača, a na kraju su se bolje snašli domaćini koje su predvodili Fran Vazquez sa 14 poena i pet skokova te Roger Grimau s 12 poena. Roko Ukić krenuo je u petorci i za 18 minuta ubacio dva poena (1/8) uz dva skoka. Kod poraženih 18 poena i pet skokova ubilježio je Dejan Tomašević.

Za prestiž su igrali i Prokom i Efes. Turci su uspjeli izbjeći posljednju poziciju u skupini slavivši 72:64 u ne pretjerano kvalitetnom susretu u kojem su bili bolji protivnik svih 40 minuta. Domaćin je odigrao dosta slabo i olakšao Turcima put prema pobjedi. Predvodili su ih Antonio Granger s 23 poena i pet skokova te Ermal Kuqo s 13 poena. Nikša Prkačin dodao je za 17 minuta pet poena i šest skokova. Kod Prokoma 15 poena ubacio je Hukić, a Slanina je dodao 14.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!