Vodeni sportovi

Povratnica vratila Rusiju na Zemlju

Ivana Spahija • četvrtak, 22.03.2007.

Iako se činilo kako će Ruskinje pokupiti sve zlatne medalje u sinkroniziranom plivanju na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu, račune im je pomrsila Francuskinja Virginie Dedieu koja je u današnjem finalu slobodnog sola uzela pobjedu ispred ruske plivačice Natalie Ischenko...

Pola boda do savršenstva, tako su suci ocijenili izvedbu Virginie Dedieu koja je na bazenu Susie O'Neill priredila iznenađenje i prekinula rusku zlatnu žetvu medalja. Fascinantna je njena priča, prošle godine je odustala od sinkroniziranog plivanja da bi se ove godine vratila samo zbog ovog prvenstva. I nije pogriješila, s ocjenom 99.500 ostavila je iza sebe drugoplasiranu Nataliu Ischenko i brončanu Gemmu Mengual Civil.

Dedieu je izvela tehnički skoro savršenu točku koja je za tehničke elemente dobila četiri ocjene 9.900, a za samu izvedbu je dobila četiri čiste desetke. Ovo je treća uzastopna titula za Francuskinju, nakon Barcelone i Montreala, Dedieu će i Melbourne upisati kao grad u kojem je uzela zlato.

Ischenko je sa ukupnom ocjenom 98.500 završila na drugom mjestu. Iako je i njena izvedba bila tehnički skoro pa savršena, suci su joj ipak dodijelili nešto niže ocjene nego Francuskinji pa se morala zadovoljiti srebrom. To joj vjerojatno neće teško pasti, s obzirom na to da već ima dvije zlatne medalje sa ovog prvenstva.

Bronca je pripala odličnoj Španjolki Gemmi Mengual Civil koja je na ovom prvenstvu uzela medalju u skoro svim disciplinama. U solu tehničkih vještina osvojila je srebro, baš kao i u duu, a jučerašnji dan donio joj je broncu u timskom tehničkom finalu. Mengual Civil je za svoju izvedbu dobila ocjenu 98.000 pokazujući vrlo visoku kvalitetu svog plivanja.

Od ostalih, Japanka Saho Harada završila je na četvrtom mjestu, peta je bila Amerikanka Christina Jones, a šesto je mjesto pripalo Kanađanki Marie Boudreau - Gagnon. Razočarala je ukrajinska plivačica Ganna Khmelnystska koja je završila na posljednjem, 12. mjestu.

Sinkronizirano plivanje, solo slobodno:

1. Virginie Dedieu (Francuska) 99.500
2. Natalia Ischenko (Rusija) 98.500
3. Gemma Mengual Civil (Španjolska) 98.000
4. Saho Harada (Japan) 96.667
5. Christina Jones (SAD) 95.666
6. Marie Boudreau - Gagnon (Kanada) 95.166
7. Xuechen Huang (Kina) 93.666
8. Beatrice Adelizzi (Italija) 93.167
9. Evanthia Makrygianni (Grčka) 91.333
10. Magdalena Brunner (Švicarska) 90.000
11. Anastasja Gloushkov (Izrael) 89.167
12. Ganna Khmelnytska (Ukrajina) 89.166

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!