Nogomet

Nazire li se startna postava?

Maja Giljanović • srijeda, 30.05.2007.

Izbornik Slaven Bilić po običaju nije želio potvrditi medijske spekulacije o jedanaestorici koja će u subotu istrčati protiv Estonaca u Tallinnu, ali sudeći po dosad odrađenim treninzima prva se postava polako kristalizira...

Pletikosa - Ćorluka - Šimić - R. Kovač - Šimunić - Srna - N. Kovač - Modrić - Kranjčar - Eduardo - Petrić trebali bi na, ne zavaravajmo se, neugodnom gostovanju osigurati tri boda te prijeko potrebni mir uoči ogleda s Rusijom sljedeće srijede.

Hoće li se, međutim, ostvariti želje stručnog stožera, ponajprije ovisi o stanju Baselova napadača Mladena Petrića. Friški osvajač Kupa Švicarske odigrao je za momčad posljednjih 35 minuta te se procjenjuje spremnim odraditi 90 minuta. Dva dozirana treninga slijedit će sutra i u četvrtak maksimalno opterećenje ozlijeđenog gležnja dok se na masku koja štiti operiranu jagodičnu kost nitko previše ne obazire.

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Izbornik je naglasio: "Najvažnije je da ga ništa ne boli. Ne razmišlja o ozljedi, a konačnu ćemo odluku donijeti nakon za javnost zatvorenih treninga. Popričali smo te mi je vrlo iskreno iznio svoje viđenje o utakmicama koje slijede".

Ukoliko, pak, najbolji strijelac švicarskog prvenstva te po izboru navijača najbolji igrač lige ne podnese pojačani intenzitet treninga, u špici bi ga u Tallinnu trebao zamijeniti Balaban koji je riješavao pitanje pobjednika Estoncima sličnog profila reprezentacija, Islanda i Latvije (2001. odnosno 2005. godine).

Treći dan treninga odnio je još jednu žrtvu: nakon Runje još je jedan bivši Hajdukovac napustio Čatež; stopera Tomska Hrvoja Vejića kojeg je zategla prepona, međutim, Bilić neće nadomjestiti novim imenom. Unatoč manjim boljeticama, stručni je stožer više nego zadovoljan stanjem reprezentativaca koji poput Igora Budana upozoravaju: Ja osobno nikad nisam igrao s Estoncima, ali velik dio jest. Znamo što možemo očekivati te je najvažnije da krenemo skoncentrirano od prve minute. Vjerujem da rezultat tada ne bi smio izostati".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!